fbpx
0.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Στην Αγριανή βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ Σουφλίου

- Χορηγούμενη-

Το Σάββατο 26 Νοέμβρη κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από μέλη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης του Σουφλίου, επισκέφτηκε το χωριό Αγριάνη και μίλησε με κάτοικους του. Από τη συζήτηση προέκυψαν σωρεία προβλημάτων. Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΚΚΕ επισκέφτηκε την Αγριάνη, ούτε η πρώτη φορά που αναδεικνύει τα προβλήματα του χωριού. Είναι αιτήματα των κάτοικων που έχουμε ζητήσει την επίλυση τους, άλλα τίποτα δεν έχει γίνει, ούτε με αυτήν, ούτε με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Το χωρίο Αγριάνη δεν έχει αγροτικό γιατρό, με αποτέλεσμα τις μέρες που αυτός είναι σε όμορο χωριό οι κάτοικοι να αναγκάζονται να πηγαίνουν εκεί. Πολλές φορές ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά μετακινούνται ακόμα και με τα πόδια στο γειτονικό χωριό για να εξεταστούν από το γιατρό, υποβάλλοντας τον εαυτό τους σε ταλαιπωρία, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ζωή τους. Μεγάλη η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που έχουν αφήσει δεκαετίες ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του νομού Εβρου χωρίς την στοιχειώδη ιατρική κάλυψη. Είναι ντροπή τον 21ο αιώνα συνάνθρωποι μας να αναγκάζονται με καύσωνες και παγωνιές να περπατούν 4 χιλιόμετρα για να γράψουν μια συνταγή.

Μεγάλη ανησυχία επίσης προκαλεί στους κατοίκους της Αγριάνης η κατάσταση με το δίκτυο ύδρευσης της κοινότητας. Ανησυχούν γιατί παρά τις προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις της χρήσης αμιάντου στην υγεία, η ύδρευση συνεχίζει να γίνεται μέσα από δίκτυο αμιαντοσωλήνων. Με δεδομένο ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό, οι κάτοικοι έχουν δικαίωμα για καθαρό και φτηνό νερό και η πολιτεία έχει υποχρέωση να το παρέχει.

Επιπλέον υπάρχει πρόβλημα και εξαιτίας της χαμηλής ταχύτητας σύνδεσης στο διαδίκτυο, η οποία δεν ξεπερνά τα 2 mbps μέσα στο χωριό. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στην πανδημία μεγάλο μέρος των μαθητών του χωριού βρέθηκε εκτός τηλεκπαίδευσης. Μεγάλο μέρος του χωριού δυσκολεύεται να πλοηγηθεί στο διαδίκτυο για να πληροφορηθεί, να επικοινωνήσει, να κάνει τη δουλειά του, ενώ οι μαθητές αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε πλατφόρμες του υπουργείου παιδείας για να κάνουν τις απαραίτητες εργασίες και να συλλέξουν πληροφορίες.

Τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ. Οι πλειοψηφία των κάτοικων – βιοπαλαιστές αγρότες ή περιστασιακά εργαζόμενοι, πλήττονται από το μεγάλο κόστος παραγωγής, την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια.

Προκαλεί μεγάλη οργή αυτή η κατάσταση. Την εποχή της λεγόμενης ψηφιακής διακυβέρνησης, του περίφημου ψηφιακού μετασχηματισμού της κοινωνίας, της πολυδιαφημισμένης πράσινης ανάπτυξης, το λεγόμενο επιτελικό κράτος να είναι τόσο αποτελεσματικό στην υλοποίηση αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Ένα από τα πολυπληθέστερα και πιο ζωντανά χωριά του νομού να αντιμετωπίζει προβλήματα που η επιστήμη, η τεχνολογία, ο πλούτος που παράγει η ανθρώπινη εργασία, έπρεπε να τα είχαν ξεπεράσει εδώ και πολλές δεκαετίες.

Η Κομματική Οργάνωση Σουφλίου του ΚΚΕ απαιτεί την παρουσία αγροτικού γιατρού μέσα στην Αγριάνη, την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στην υδροδότηση του χωριού, την παροχή υψηλής ταχύτητας πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Καλεί τους κάτοικους του χωριού να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Σε αυτό τον αγώνα το ΚΚΕ θα είναι μαζί τους.

ΚΟΒ Σουφλίου του ΚΚΕ

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Κοπή βασιλόπιτας στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου

ο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου επισκέφθηκε τις μεταμεσημβρινές ώρες της 8ης Φεβρουαρίου ε.έ. ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως...