Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2025
18.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικηΣταύρος Κελέτσης: «Οι διαφορές μεταξύ κρατών πρέπει να λύνονται με τη διπλωματία,...

Σταύρος Κελέτσης: «Οι διαφορές μεταξύ κρατών πρέπει να λύνονται με τη διπλωματία, τον διάλογο, στη βάση του διεθνούς δικαίου, ηθικών αρχών και αξιών»

Στην Συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας της ΔΣΟ που συνεδρίασε στο Μιλάνο την 28η Μαρτίου 2022 τοποθετήθηκε ο βουλευτής Έβρου κ. Σταύρος Κελέτσης, κάνοντας αναφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο βουλευτής Έβρου τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Δεν μπορώ, παίρνοντας τον λόγο να μην αναφερθώ στο ευρύτερο πλαίσιο και το περιβάλλον στο οποίο συνεδριάζει η σημερινή μας Γραμματεία. Μας στενοχωρεί και μας θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός να βλέπουμε έναν πόλεμο να διεξάγεται μεταξύ δύο αδελφικών λαών και  να μετρούν και οι δύο πλευρές ανθρώπινες απώλειες. Μας θλίβει πολύ περισσότερο ότι πρόκειται για πόλεμο μεταξύ δύο Ορθόδοξων λαών.

Ως Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, οφείλουμε να καταδικάσουμε τον πόλεμο και να εργαστούμε για την ειρήνη. Ο Χριστιανισμός  είναι η Θρησκεία της Αγάπης, της Ειρήνης και της Καταλαγής. Αλλά και ως Πολιτικό Σώμα, εκπρόσωποι εθνικών κοινοβουλίων, τασσόμαστε υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των διεθνών διαφορών. Οι διαφορές μεταξύ κρατών πρέπει να λύνονται με τη διπλωματία, τον διάλογο, στη βάση του διεθνούς δικαίου, των διεθνώς επικρατούντων ηθικών αξιών και αρχών. Τον Σεβασμό της ανεξαρτησίας, της αυτοδιάθεσης των λαών, της Ελευθερίας και της  Δημοκρατίας.

Οι διαφορές δεν πρέπει να λύνονται με την επιβολή της ισχύος, της στρατιωτικής δύναμης, της δύναμης των όπλων και με βάση το δίκαιο του ισχυρού. Καταδικάζουμε κάθε εισβολή όπως αυτή στην Ουκρανία και τη Συρία. Ο ελληνισμός δεν ξεχνά την  εισβολή το 1974 στην Κύπρο από την Τουρκία μια πληγή που παραμένει μέχρι σήμερα ανοιχτή. Ελπίζω μέχρι την Γενική μας Συνέλευση τον Ιούνιο  να έχει   τερματιστεί ο πόλεμος, να επικρατήσει η ειρήνη ώστε να μπορέσουμε ως ΔΣΟ να συνεχίσουμε  ομαλά και να υλοποιήσουμε όσα σχεδιάζουμε και να μην χρειαστεί να αναπροσαρμόσουμε τον σχεδιασμό μας». Την προηγούμενη μέρα, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, η Ελληνική κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία συμμετείχε στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου από την ελληνική κοινότητα του Μιλάνου. Στην Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία που έγινε στο Ναό της «Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου» χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιταλίας κκ Πολύκαρπος. Ακολούθησε εκδήλωση της παρουσίασης του Τόμου «Η Αγία Σοφία, οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον Κόσμο» που εξέδωσε η ΔΣΟ, με συμμετοχή πολλών μελών της Ελληνικής Διασποράς στην Ιταλία, του Έλληνα Επίτιμου Προξένου στο Μιλάνο κ. Νικολάου Σάκαρη, του Προέδρου του «Ελληνικού Ινστιτούτου της Βενετίας» καθηγητή κ. Βασιλείου Κουκουσά και του Εκπροσώπου της Ελληνικής Στρατιωτικής Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ Ταξιάρχου, κ. Στέργιου Καζάκη.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Επίσκεψη Γεωργιάδη στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης – Αντιπαράθεση με γιατρούς για τις ελλείψεις

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός...

Δράση της Τροχαίας Δράμας στο πλαίσιο της Εκστρατείας «Μηδενικής ανοχής στη μη χρήση κράνους»

Τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2025 στις 09:00 π.μ., στη Δράμα επί της οδού Πατριάρχου...

Θλίψη στην Αλεξανδρούπολη: Απεβίωσε ο Ναθαναήλ Ποντιούδης

Ο γνωστός ιδιοκτήτης επιχείρησης γερανών στην Αλεξανδρούπολη, Ναθαναήλ Ποντιούδης, έφυγε από τη ζωή στην...

Σάββας Σεφεριάδης: «Με υπερηφάνεια και ευθύνη συνεχίζω στον Δήμο Αλεξανδρούπολης»

Με λόγια συγκίνησης και ευγνωμοσύνης, ο Σάββας Σεφεριάδης αποχαιρέτησε τη θέση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας,...

Παρόμοια