Στα δικαστήρια Αλεξανδρούπολης ο 32χρονος κατηγορούμενος ως Τζιχαντιστής

Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου  θα απολογηθεί τελικά στην Αλεξανδρούπολη ο 32χρονος Συριακής καταγωγής ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη στην Υπηρεσία Ασύλου και κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, δηλαδή στο ISIS.

Σύμφωνα με όσα είπε η δικηγόρος του Τριανταφυλλιά Τσιουλπά, ο 32χρονος αρνείται όλες τις αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίες.

Μάλιστα, κατά την είσοδό του, στο Δικαστικό Μέγαρο δήλωσε ότι όλα είναι ψέματα, ότι δεν έχει σχέση με τον ISIS, και πως είναι οικογενειάρχης και έχει και παιδιά.

Πλην όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Πέμπτης όποτε και συνελήφθη, ομολόγησε τη συμμετοχή του στην οργάνωση.

Ο 32χρονος, σύμφωνα πάντα με την συνήγορο υπεράσπισής του,  βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να περάσει από συνέντευξη στην Υπηρεσία Ασύλου, καθώς είχε υποβάλει σχετικό αίτημα στην συγκεκριμένη αρχή.

Σημειωτέον, τον Σεπτέμβριο του 2017, η σύζυγος του κατέφυγε στην αστυνομία στην Θεσσαλονίκη, όπου διέμεναν και κατήγγειλε ότι κακοποιούσε την ίδια και τα δύο τους παιδιά, γι’ αυτό και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία.

Λίγες ημέρες αργότερα, υπήρξε και άλλη καταγγελία, η οποία ανέφερε ότι είχε συμμετοχή σε ενέργειες του ISIS στη Συρία.

Η Τριανταφυλλιά Τσιουλπά  επιβεβαίωσε και τη νοσηλεία του πελάτη της στο Νοσοκομείο, αλλά είπε ότι δεν φέρει κανένα τραύμα.

Πληροφορία που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Δημήτρης Αδαμίδης, ο οποίος δήλωσε πως ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, και εξετάστηκε τόσο απο χειρουργό, όσο και από ψυχίατρο.