fbpx
10.9 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Σωματείο καφέ-μπαρ- Εστίαση Αλεξανδρούπολης: Καλή αρχή σε όλους!

- Χορηγούμενη-

“Σήμερα Δευτέρα, ανοίγουν οι πόρτες των περισσότερων καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος!
Καλή αρχή σε όλους με δύναμη υγεία και υπευθυνότητα!

Προστατευουμε τους πελάτες μας, Προστατευουμε τις επιχειρήσεις μας…

Καλή αρχή!” αναγράφεται στην επίσημη σελίδα στο fb του Σωματείου.

Νίκος Γεωργιάδης: Ανοίγουμε σαν να είναι η πρώτη φορά!

Παράλληλα ο πρόεδρος του Σωματείο καφέ-μπαρ- Εστίαση Αλεξανδρούπολης, πριν λίγες ώρες ανάρτησε τις σκέψεις του στον προσπωικό του λογαριασμό του fb, γράφοντας τα εξής:

“Ανοίγουμε τις επιχειρήσεις μας μετά από σχεδόν 3 μήνες κλειστά… αυτό που θεωρώ αισθανόμαστε όλοι οι επιχειρηματίες άσχετα με το πόσα χρόνια δραστηριοποιούμαστε στο επάγγελμα ( άλλοι 10.. άλλοι 20… άλλοι 50 χρόνια) όλοι νοιώθουμε το ίδιο συναίσθημα…
Ανοίγουμε σαν να είναι η πρώτη φορά χωρίς να ξέρουμε τίποτα .

Πως…?
Με τι μέτρα..?
Με τι υγειονομικά πρωτόκολλα..?

Πάνω από 20.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αιγιαλό δεν θα ανοίξουν….
και αν κάποιος συνάδελφος ανοίξει και έρθει υπηρεσία για έλεγχο και δοθεί παράβαση δεν μπορεί ο επιχειρηματίας για 5 χρόνια να ξανά βγάλει άδεια…
Γιατί?…
Γιατί η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου ακόμα δεν έχει τιμή για χρέωση τετραγωνικού αλλά και με τις καθυστερήσεις τις γραφειοκρατικές άγνωστο πότε θα παραχωρηθούν οι άδειες….

Για μια ακόμα φορά οι Έλληνες επιχειρηματίες της Εστίασης καλούνται χωρίς καμμία ουσιαστική βοήθεια να σώσουν τις επιχειρήσεις τους και τις θέσεις εργασίας των συνεργατών τους.

Το ΦΠΑ στην Εστίαση δεν άλλαξε παρά μόνο στον καφέ, και στα ανθρακούχα νερά!!
Η μείωση του ΦΠΑ θα μπορούσε να μειωθεί και στο φαγητό αλλά και στους ζυθοποιούς και στο κρασί και να βοηθήσει παράλληλα τον κλάδο των Ελλήνων Οινοποιών οι οποίοι βλέπουν την παραγωγή τους να πηγαίνει στα σκουπίδια.

Η εκ περιτροπής εργασία υποχρεώνει τους εργοδότες να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές για ολόκληρο τον μήνα παρότι ο εργαζόμενος θα απασχοληθεί τον μισό μήνα!

Για να γίνει κατανοητό πόσο ανόητο είναι αυτό το μέτρο δείτε αυτό το παράδειγμα:
Δύο εργαζόμενοι που ο μισθός τους είναι 1000€ αν ο ένας εργαστεί όλο τον μήνα θα πάρει τα 1000€, ο άλλος εργαζόμενος θα εργαστεί 13 ημέρες και θα πάρει 500€ από τον εργοδότη και 60% επιδότηση από το κράτος για το ποσό που χάνει, αλλά 300€ σύνολο 800€ και στις δύο περιπτώσεις το ένσημο πληρωμένο ολόκληρο από τον εργοδότη.
Υπάρχει κανείς που θα επέλεγε να δουλέψει 26 ημέρες για 1000€ και όχι 13 για 800€ έχοντας την δυνατότητα δουλεύοντας περιστασιακά σε ένα κέτερινγκ, σε ένα γάμο να βγάλει περισσότερα από το να δούλευε σε πλήρη απασχόληση?

Επιδοτείται η εργασία η το καθισιό?

Η βοήθεια που μας συνδράμουν είναι η ευκολότερη πρόσβαση σε Δάνεια που θα πρέπει να αποπληρωθούν από την κερδοφορία που «θα» υπάρξει σε μια αγορά τόσο αβέβαιη όσο αυτή που διαμορφώνεται για τα επόμενα χρόνια, ο δρόμος προς την σφαγή άνοιξε με λίγα λόγια.

Δεν περιμέναμε να έρθει το κράτος να απορροφήσει όλη αυτή την καταστροφή που δημιουργήθηκε στην Εστίαση από το κλείσιμο των επιχειρήσεων….

Περιμέναμε λίγη ουσιαστική βοήθεια για να αντέξουμε και να ξαναδημιουργήσουμε από την αρχή όπως έχουμε μάθει να κάνουμε πάντα.. απλά η απογοήτευση είναι μεγάλη γιατί πιστέψαμε ότι αυτή η κυβέρνηση που με << ευθύνη προστάτεψε την υγεία μας >>
θα ανταποκρινόταν ουσιαστικά και στην επούλωση των πληγών της οικονομίας.!!!!
Ελπίζουμε ότι θα μας προστατέψει αργότερα…

Καλή δύναμη.. Εύχομαι υγεία σε όλους τους συναδέλφους… Και να περάσει οσο πιο ανώδυνα γίνετε αυτό καλοκαίρι.

Καλή δύναμη στους εκλεκτικούς μηχανισμούς, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις κάνοντας πιο εύκολη την δουλειά σας! Πρέπει να υπάρχει συνεργασία και αλληλεγγύη!

Καλή δύναμη σε όλο τον κόσμο και πελάτες μας γιατί και γι αυτούς είναι καλή πρωτόγνωρο…
Στηρίξτε την πόλη μας, στηρίξτε τον επαγγελματία, στηρίξτε τον εμπορικό κόσμο, στηρίξτε την εστίαση…

Το έχουμε όλοι ανάγκη για μια δυνατή και όμορφη πόλη… Μην ξεχνάτε εδώ ζούμε, εδώ είναι το σπίτι μας…

ΚΑΛΉ ΑΡΧΉ”

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο