Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου, 2025
17.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΣε μπλόκα οι αγρότες στον Έβρο – Ζητούν λύση για τη διαχείριση...

Σε μπλόκα οι αγρότες στον Έβρο – Ζητούν λύση για τη διαχείριση των υδάτων του ποταμού Άρδα

Σε μπλόκα κατέβασαν την Κυριακή 19/1 οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι στον Ν. Έβρου τα τρακτέρ τους στην περιοχή των ελληνοβουλγαρικών συνόρων στην περιοχή των Καστανιών. Τα αιτήματα τους είναι κοινά με αυτά των αγροτών της υπόλοιπης Ελλάδας, ωστόσο ζητούν άμεση λύση στο θέμα που έχει προκύψει με την διαχείριση των υδάτων του ποταμού Άρδα.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δημήτρης Σταματάκης νωρίς το μεσημέρι αναμένεται να συγκεντρωθεί ο μεγάλος όγκος των αγροτικών μηχανημάτων στην περιοχή έξω από το χωριό Καστανιές μεταξύ του κάθετου άξονα Ορεστιάδος προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Ήδη νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, είχαν συγκεντρωθεί γύρω στα 80 αγροτικά μηχανήματα, ενώ αναμένονται και άλλα τα οποία βρίσκονται καθοδόν από Ορεστιάδα και άλλες περιοχές όπου βρίσκεται ακινητοποιημένος μεγάλος αριθμός αγροτικών μηχανημάτων που δεν είναι γνωστό για πόσο χρονικό θα παραμείνουν εκεί.

Βασικό αίτημα των αγροτών είναι μία συμφωνία η οποία ολοκληρώθηκε το περασμένο καλοκαίρι με την γειτονική Βουλγαρία και από τότε δεν έχει υπάρξει καινούργια συμφωνία, αφού στην γειτονική χώρα δεν υπάρχει σταθερή κυβέρνηση ώστε να μπορέσει να διαπραγματευτεί η χώρα μας τις ποσότητες νερού που θα αφήνουν να πέφτουν στον ποταμό, ώστε να μπορούν οι αγρότες περιοχής να ποτίσουν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα τα χωράφια τους σε μια έκταση περίπου 220 χιλ. στρεμμάτων.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Σταματάκης

Πηγή: https://www.ertnews.gr

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Κομοτηνή: Συνελήφθη ημεδαπός με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για απάτη

Στην Κομοτηνή, τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου 2025, αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας...

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. και ιατρός Γιάννης Καβαρατζής

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Καβαρατζής, γιατρός και πρώην...

Αιφνιδιαστικό κλείσιμο ΕΛΤΑ σε Σουφλί, Τυχερό και Μεταξάδες – Ολόκληρος ο Δήμος Σουφλίου χωρίς ταχυδρομείο

Αιφνιδιασμό και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η ξαφνική απόφαση της διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)...

Νέα ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σιγρί Λέσβου – Μεστά Χίου – Πειραιάς: Υπεγράφη η προκήρυξη του διαγωνισμού

Υπεγράφη σήμερα από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή...

Παρόμοια