Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου, 2025
12.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΣε μίνι lockdown η Μεσσηνία – Παρατείνονται τα μέτρα σε Χανιά, Ηράκλειο,...

Σε μίνι lockdown η Μεσσηνία – Παρατείνονται τα μέτρα σε Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο

Παρατείνεται η ισχύς του τοπικού lockdown στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, ενώ «στο ίδιο καθεστώς ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων εντάσσεται και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας», σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας το βράδυ της Τρίτης (24/8).

Προηγήθηκε η νέα αξιολόγηση «των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορoνοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση», όπως ανακοινώθηκε.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Μεσσηνία κατέγραψε μόνο για το τελευταίο 24ωρο 146 νέα κρούσματα, ενώ η Κρήτη ανησυχεί τους ειδικούς εδώ και πολλές μέρες αφού, πλην των πολλαπλών μολύνσεων, το νησί καταγράφει και σημαντική πίεση των δομών του ΕΣΥ.

Όπως αναφέρει η Πολιτική Προστασία, τα μέτρα που ισχύουν στις παραπάνω περιοχές είναι τα κάτωθι:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα αυτά «ισχύουν μέχρι την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00».

Εξάλλου, η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει «ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση».

«Μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων
Υπενθυμίζεται πως τα κρούσματα του 24ωρου ανέρχονται σε 4.608 όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο ΕΟΔΥ.

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό νέων περιστατικών του ιού που έχει καταγραφεί στη χώρα μας, από την έναρξη της πανδημίας.
Παράλληλα, ανακοινώθηκαν 32 θάνατοι.

Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 326 ασθενείς, με την πίεση στο ΕΣΥ να αυξάνεται διαρκώς τις τελευταίες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Τραγωδία στη Ροδόπη: Δύο άτομα ανασύρθηκαν χωρίς αισθήσεις από ανατροπή ΙΧ στη Μαρώνεια – Σαπών

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή του Δήμου Μαρώνειας –...

Αλεξανδρούπολη: Παρουσίαση αποτελεσμάτων «Τουριστικό Βαρόμετρο» και ανάλυση Digital Campaign

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας «Τουριστικό Βαρόμετρο...

Αλεξανδρούπολη: Σε κρίσιμη κατάσταση 62χρονος μετά από τραυματισμό κατά τη διάρκεια της άσκησης “Αίσιος Οιωνός”

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης 62 χρονος πολίτης ο...

Η καρδιά των Χριστουγέννων θα χτυπάει και φέτος στην Αλεξανδρούπολη στο “The Christmas Lighthouse” (κάτω από το Φάρο) !!!

Η καρδιά των Χριστουγέννων θα χτυπάει και φέτος στην Αλεξανδρούπολη με προορισμό  “The Christmas...

Παρόμοια