Τρίτη, 21 Οκτωβρίου, 2025
18.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΣε άθλια κατάσταση οι κοινωνικές δομές του Δήμου Σουφλίου

Σε άθλια κατάσταση οι κοινωνικές δομές του Δήμου Σουφλίου

Ο Δήμος Σουφλίου πρέπει, άμεσα να προβεί, σε όλες τις απαραίτητες παρεμβατικές ενέργειες, ώστε , ο χώρος εστίασης που λειτουργεί στο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου  Προβατώνος  και εξυπηρετεί 70 με 80 άτομα της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού , με διανομή φαγητού κατ’ οίκον , να εφοδιαστεί , με όλο τον προβλεπόμενο σύγχρονο εξοπλισμό, προκειμένου , να τηρεί τις  προϋποθέσεις και τους όρους, ενός σύγχρονου υγειονομικού  καταστήματος, καθώς και να εξεταστεί, εάν χρειάζεται, να εκδοθεί , η  προβλεπόμενη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τα γεύματα θα πρέπει να μεταφέρονται με κατάλληλο όχημα και να είναι τοποθετημένα σε ειδικούς θερμοθαλμους μεταφοράς τροφίμων , με τον ασφαλή ενδεδειγμένο τρόπο και όχι να μεταφέρονται στη καρότσα αγροτικού οχήματος και να μη προστατεύονται από τις επιδράσεις του περιβάλλοντος (σκόνη, βροχή, έντομα, απευθείας  έκθεση στον ήλιο).

Να σταματήσει , τις προσλήψεις, χωρίς να τηρούνται , οι νόμιμες διαδικασίες και την απασχόληση χωρίς ασφάλιση , αφού η υπεύθυνη , της παρασκευής των φαγητών, εργάζεται επί 8 χρόνια, χωρίς νόμιμη πρόσληψη και ασφάλιση , με μοναδικό κριτήριο ,την συμμετοχή της, ως υποψήφια,  στο ψηφοδέλτιο του κ.Πουλιλιου,  στις δημοτικές εκλογές του 2014. Δείγμα, της άνισης μεταχείρισης , με άλλους άνεργους δημότες μας, που αναζητούν εργασία και των πελατειακών σχέσεων, που έχει εφαρμόσει , η κατατρομαγμένη και απερχόμενη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Να καταρτιστεί , το μενού προγράμματος σίτισης , για όλη την εβδομάδα, καλύπτοντας τις διατροφικές ανάγκες αυτών που σιτίζονται και να μην αυτοσχεδιάζεται από την υπεύθυνη μαγείρισσα , η οποία δήλωσε, ότι εφαρμόζει , με θρησκευτική ευλάβεια το πρόγραμμα , που είχε καταρτιστεί  και είχε βρει στο εστιατόριο, πριν 8 χρόνια.

Επίσης, να δοθούν, όλα, τα οικονομικά στοιχεία διαχείρισης , των χρημάτων , που εισέπραξαν , από τους σιτιζόμενους, 75 ευρώ από τον καθένα και τον τρόπο πληρωμής , της εργαζόμενης, αφού , το αναφερόμενο εστιατόριο , όπως δηλώθηκε, από τον Πρόεδρο του ΚΕ.ΚΟ.ΠΑ.Π., δεν ανήκει στις υπηρεσίες του.

Καλούμε,  για ακόμη μια φορά τον κ. Πουλιλιό,  να ενισχύσει , τις κοινωνικές δομές, του Δήμου και να τις επεκτείνει και στην Δημοτική Ενότητα Ορφέα , όπου οι κάτοικοι της, στερούνται ,τις αντίστοιχες υπηρεσίες . Να σταματήσει , να συμπεριφέρεται, με ιδιοκτησιακή λογική και να μην χρησιμοποιεί πρακτικές, που είναι αντίθετες , στους δημοκρατικούς θεσμούς και εναντιώνονται στο διαχρονικό αίτημα, της κοινωνίας ,του Δήμου Σουφλίου για διαφάνεια, ιδιαίτερα, όταν αυτό αφορά, τη δημόσια υγεία και την ποιότητα της ζωής των δημοτών μας, αφήνοντας, πρακτικές των φθηνών δικαιολογιών, της ισοπέδωσης, της ιδιοτέλειας και της συναλλαγής.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Συνεργασία – Ανάπτυξη –Συνοχή”

Παναγιώτης Καλακίκος 

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης: Διακοπή υδροδότησης επί των οδών Κοραή, Λ. Δημοκρατίας, 28ης Οκτωβρίου και Βιζβύζη

Η Δ. Ε. Υ. Α. Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες του Δήμου Αλεξανδρούπολης ότιτην Δευτέρα...

Κέρδισε φιάλη για 4 άτομα στη βραδιά του Σταμάτη Γονίδη στο Neraida Alexandroupolis!

Θες να ζήσεις μια βραδιά με τον Σταμάτη Γονίδη και… να μην πληρώσεις ούτε...

Θετική εξέλιξη για το διατηρητέο κτήριο των ΕΛΤΑ στην Αλεξανδρούπολη: Ο Δήμος προχωρά σε ενέργειες διεκδίκησης

Μια σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε στο θέμα της αξιοποίησης του ιστορικού διατηρητέου κτηρίου των ΕΛΤΑ...

Απίστευτη ταλαιπωρία εκδρομέων από Αλεξανδρούπολη στα σύνορα με την Αλβανία – Επιβάτιδα με «διπλή ταυτότητα» προκάλεσε καθυστέρηση

Απίστευτη ταλαιπωρία έζησαν εκδρομείς από την Αλεξανδρούπολη που ταξίδευαν με τουριστικό λεωφορείο προς την...

Παρόμοια