Τετάρτη, 16 Ιουλίου, 2025
25.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΟικονομιαΣ. Βαβίας: «Βγήκαν αληθινές οι δυσοίωνες προβλέψεις για τα Σχέδια Βελτίωσης στην...

Σ. Βαβίας: «Βγήκαν αληθινές οι δυσοίωνες προβλέψεις για τα Σχέδια Βελτίωσης στην ΑΜΘ» (ακούστε)

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των σχεδίων βελτίωσης, ένα πρόγραμμα που είναι η ναυαρχίδα του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης και σε σχέση με την αρχική διαβούλευση για την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης ήταν μικρή έως και απειροελάχιστη, αφού είχαν εγκριθεί μόνο 27 εκ. ευρώ ενώ οι αιτήσεις έφταναν τα 120 εκ. ευρώ.

Στην πορεία, μετά από διαβούλευση, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Σταύρος Βαβίας στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3, στον Σάκη Σταυρίδη το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διπλασίασε τον προϋπολογισμό για όλες της Περιφέρειες της χώρας. Αυτό έφερε ως αποτέλεσμα να φτάσει ο προϋπολογισμός των Σχεδίων Βελτίωσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ στα 60 εκ. ευρώ.

«Κάποιοι λένε ότι αυτό το ποσό είναι ικανοποιητικό. Αν όμως δούμε την ουσία του πράγματος οι αγρότες που εντάσσονται είναι ένας στους δύο. Στις 1700 αιτήσεις είχαμε 850 επιτυχόντες. Άρα πολλοί έμειναν απ’ έξω. Στο νομό Έβρου ειδικά έχουμε ένταξη γύρω στο 40 – 45%» σημείωσε.

Από δω και πέρα, πρέπει να τελειώσει η διαδικασία των ενστάσεων και μετά θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα που σύμφωνα πάλι με τον Σταύρο Βαβία για την περιοχή του Έβρου δεν θα είναι και πάλι ικανοποιητική.

«Θα πρέπει να διεκδικήσουμε μεγαλύτερα ποσοστά εντάξεων ειδικά για νέους αγρότες στις ακριτικές περιοχές, που ήταν η τελευταία τους ελπίδα για να ασχοληθούν με τη γεωργία» τόνισε.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Σταύρος Βαβίας:

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Πανήγυρη Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίας Μαρίνας Μαΐστρου

Την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2025, η Εκκλησία μας θα εορτάσει τη μνήμη της Αγίας...

Ανεβαίνει η στάθμη του νερού στον Άρδα

Σε δυσχερή θέση βρέθηκαν προ ημερών οι αγρότες στον νομό Έβρου, λόγω της περιορισμένης...

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Καβάλας

«Στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας παραλάβαμε έργα με σοβαρές αγκυλώσεις και καθυστερήσεις, – ενδεικτικά να...

Πέμπτη ημέρα χωρίς σταγόνα νερό για τις καλλιέργειες του νοτίου Έβρου

Πέμπτη ημέρα «χωρίς σταγόνα νερό» για τις καλλιέργειες του νοτίου Έβρου, καθώς το τελευταίο...

Παρόμοια