Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου, 2025
22.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΟικονομιαΡυθμίσεις α λα καρτ για οφειλές προς ασφαλιστικά Ταμεία

Ρυθμίσεις α λα καρτ για οφειλές προς ασφαλιστικά Ταμεία

Με βάση την οικονομική δυνατότητα κάθε οφειλέτη – εταιρείας ή φυσικού προσώπου – θα μπορούν να ρυθμιστούν μελλοντικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ασφαλιστικά Ταμεία. Σχετικό νομοσχέδιο ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας, επιδιώκοντας να βρεθεί λύση για την τακτοποίηση εκκρεμών οφειλών και να αποκατασταθεί ομαλή ροή εισφορών/εσόδων στα ασφαλιστικά Ταμεία.

Οι διατάξεις του νομοσχεδίου διαμορφώνονται σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους των δανειστών, οι οποίοι θα δώσουν το τελικό “οk” για την κατάθεση του στη Βουλή.

Σύμφωνα με το σχέδιο που αποτελεί αντικείμενο επεξεργασίας και διαβουλεύσεων, οι ασφαλιστικοί οργανισμοί θα μπορούν να προτείνουν, να δέχονται ή να εγκρίνουν ρυθμίσεις οφειλών με διαφορετικούς όρους για κάθε οφειλέτη.

Ο αριθμός και το ποσό των δόσεων θα καθορίζεται με βάση την οικονομική και την εισφοροδοτική ικανότητα του οφειλέτη, ώστε να μπορεί να είναι συνεπής στις πληρωμές του και να μην καταστεί πάλι ληξιπρόθεσμος.

Αυτός ο τρόπος διευθέτησης ληξιπρόθεσμων οφειλών διευκολύνει  επιχειρήσεις-επαγγελματίες, ενώ ταυτόχρονα  θα βοηθήσει τα Ταμεία να ανακόψουν την ταχεία διόγκωση των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων τους  και να εισπράξουν έσοδα/εισφορές προηγουμένων ετών.

Επισημαίνεται ότι κατά το τελευταίο έτος οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία αυξήθηκαν) κατά 2,2 δισ. ευρώ και έφθασαν στα 17,5 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Έρχονται αλλαγές στα Airbnb: Με νέες προδιαγραφές η λειτουργία των ακινήτων από 1η Οκτωβρίου

Ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων τύπου Airbnb θα πρέπει από την 1η Οκτωβρίου 2025 να...

Ζαχαράκη: Σε έναν νομό εμφανίστηκαν 12 νηπιαγωγοί και οι 6 πήραν άδεια την πρώτη μέρα

«’Εχουμε κενά και προσπαθούμε να τα καλύψουμε νωρίτερα καλώντας τη δεύτερη φάση των αναπληρωτών...

Σωτήρης Τζιβελής από την Αλεξανδρούπολη στο Άμπου Ντάμπι με την Εθνική Μουάι Τάι Ελλάδος

Μεγάλη τιμή για την Αλεξανδρούπολη και τον Σωτήρη Τζιβελή, ο οποίος συμμετέχει ως προπονητής...

Το ευρώ αλλάζει: Νέα χαρτονομίσματα με έντονο ελληνικό «άρωμα», οριστικό τέλος για το 500ευρο

Τα σημερινά χαρτονομίσματα του ευρώ είναι σχεδιασμένα γύρω από το θέμα «Εποχές και Στυλ»,...

Παρόμοια