Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου, 2026
2.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΡαγδαίες εξελίξεις στα Σκόπια: Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Ζόραν Ζάεφ

Ραγδαίες εξελίξεις στα Σκόπια: Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Ζόραν Ζάεφ

Πρόωρες εκλογές θα πραγματοποιηθούν στα Σκόπια, έπειτα από την αποτυχία της κυβέρνησης να εξασφαλίσει ημερομηνία για προενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ανακοίνωσε ότι θα συναντήσει τον πρόεδρο της χώρας, Στέβο Πενταρόφσκι, για να του υποβάλει την παραίτησή του και να προτείνει τη διενέργεια εκλογών.

«Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Προτείνω να γίνουν το συντομότερο δυνατόν εκλογές, ώστε να αποφασίσουν οι πολίτες για την πορεία που θα λάβει η χώρα» δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

«Η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί μια σοβαρή και υπεύθυνη απόφαση από όλους μας. Δεδομένου ότι κάθε πολιτικός πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις πολιτικές αποφάσεις του, απογοητευμένος, στέκομαι και σας λέω: ” το ευρωπαϊκό όνειρο του μακεδονικού λαού δεν θα καταστραφεί”».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων εκτίμησε ότι είναι ιστορικό λάθος το ότι η Ε.Ε. αποφάσισε να μην ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις: «Η Ε.Ε. αθέτησε τις υποσχέσεις της. Έχουμε εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις μας, πραγματοποιήσαμε μεταρρυθμίσεις και επιλύσαμε τις διαφορές μας με τους γείτονές μας. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες διέπραξαν ένα ιστορικό λάθος. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε και ό,τι χρειαζόμασταν».

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Μεγάλη επιχείρηση σε όλη τη χώρα και στη Θράκη για πειραγμένες αντλίες βενζίνης – 10 συλλήψεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της...

Δημοτική Αστυνομία: Κατανομή 953 ατόμων σε δήμους – Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ

Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση της υφυπουργού Εσωτερικών για την κατανομή 953 ατόμων, Πανεπιστημιακής,...

Αγγελακούδης μετά το Μαξίμου: «Χάθηκε η ευκαιρία για τον πρωτογενή τομέα – Καμία λύση για το νερό του Έβρου»

Με περισσότερα ερωτήματα απ' όσα απαντήθηκαν ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνάντηση αγροτών και κτηνοτρόφων με...

Έβρος: Συνελήφθη οδηγός στην Αλεξανδρούπολη χωρίς δίπλωμα – Του είχε αφαιρεθεί για παράβαση του ΚΟΚ

Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Ιανουαρίου 2026 σε περιοχή του Έβρου, από αστυνομικούς...

Παρόμοια