“Ξεκινάνε πολύ σύντομα τα έργα αποκατάστασης της οδοποιίας στη Σαμοθράκη” (video)

Μετά από μία διαμάχη μεταξύ των εργολάβων, η οποία διήρκησε περίπου 6 μήνες, όπως όλα δείχνουν πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν, τα δυο μεγάλα έργα οδοποιίας στη Σαμοθράκη.

Πρόκειται για έργα  που έχει αναλάβει να εκτελέσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. και αφορούν στις αποκαταστάσεις ζημιών στο οδικό δίκτυο, που προέκυψαν μετά τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου 2017.

Όπως εξήγησε και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, έχει ήδη έρθει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία εγκρίνει τα δύο αυτά έργα, και έτσι σε λίγο καιρό θα υπογραφούν οι συμβάσεις των δύο εργολάβων που θα αναλάβουν τα έργα.

Αυτό που πρέπει να τονίσω, είναι πως η όλη διαδικασία, καθυστέρησε όχι υπαιτιότητα της Περιφέρειας, καθώς εμείς έχουμε προκηρύξει τα έργα αυτά από τον περασμένο Μάρτιο, αλλά υπαιτιότητα της δικαστικής διαμάχης των εργολάβων.  Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικά έργα προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων 100 χιλιάδων ευρώ, που θα δώσουν λύση στα μεγάλα προβλήματα του υφιστάμενου οδικού δικτύου” πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης.