“Τομή για την εκπαιδευτική κοινότητα η παρουσία ψυχολόγων στα σχολεία” (video)

Για ένα πολύ σημαντικό βήμα, το οποίο εάν λειτουργήσει ορθώς, θα αποτελέσει τομή στον τομέα της εκπαίδευσης, έκανε λόγο ο Ψυχολόγος Στράτος Βραχιώλιας, αναφερόμενος στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προσλάβει ψυχολόγους στα δημοτικά σχολεία της χώρας.Όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά τονίζει, κάτι τέτοιο έπρεπε να γίνει από καιρό, ωστόσο, κάλλιο αργά παρά ποτέ, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Οι δάσκαλοι, ειδικά στην εποχή μας, είναι σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς έχουν να διαχειριστούν διάφορες καταστάσεις, που πολλές φορές ξεπερνάν τα όρια του εκπαιδευτικού τους ρόλου.

Καλούνται, πέρα από παιδαγωγοί, να γίνουν και ψυχολόγοι, και κοινωνικοί λειτουργοί ενίοτε, και το νέο μέτρο αυτό έρχεται να λύσει αυτό το πρόβλημα, να τους απαλλάξει από αυτές τις ευθύνες. Βέβαια, για να συμβεί αυτό χρειάζεται χρόνος, και παράλληλα εποπτεία και υποστήριξη στη δουλειά των ψυχολόγων, έτσι ώστε να γίνει με τον καταλληλότερο τρόπο.

Η εκπαιδευτική κοινότητα χρειαζόταν μια τέτοιου είδους υποστήριξη, κάτι το οποίο εμείς οι ψυχολόγοι το λέμε εδώ και χρόνια” υπογράμμισε ο Στράτος Βραχιώλιας.