“Στο κόκκινο” η πολιτική αντιπαράθεση ενόψει της ψήφου εμπιστοσύνης (video)

Στο κόκκινο βρίσκεται το πολιτικό θερμόμετρο τις τελευταίες ημέρες μετά την παραίτηση του Πάνου Καμμένου αλλά και την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε από τη Βουλή ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για μία γενναία πολιτική απόφαση του Πρωθυπουργού, ο οποίος όπως λένε δεν δειλιάζει και ούτε πρόκειται να κρυφτεί πίσω από τα δεδομένα του Συντάγματος όπου μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά, και να περνά νομοσχέδια στη Βουλή με κατά περίπτωση πλειοψηφίες.

Αναφορικά με το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης, ο Κώστας Κυριαλάνης, μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ  ΑΜΘ δήλωσε πως “αυτό δεν έχει να κάνει με την αριθμητική τω πραγμάτων αλλά έχει να κάνει με την πολιτική θέση και τη βούληση του Πρωθυπουργού να μην κρυφτεί πίσω ούτε απο προσχηματικές πλειοψηφίες, αλλά να ζητήσει ξεκάθαρα  την έκφραση της θέσης του Κοινοβουλίου“.

Χορηγούμενη

Βέβαια στη Νέα Δημοκρατία, έχουν εντελώς αντίθετη άποψη, καθώς κάνουν λόγο για ένα προσυνεννοημένο διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και μια συμφωνία “δανεισμού” 4 βουλευτών των ΑΝΕΛ προκειμένου να περάσει μία συμφωνία για την οποία η ΝΔ το περασμένο καλοκαίρι έφερε στη Βουλή πρόταση δυσπιστίας προκειμένου να μην οδηγηθεί η κατάσταση σε αυτό το σημείο.

Ο κύριος Καμμένος είχε τη δυνατότητα να αποτρέψει αυτή τη συμφωνία, όταν κλήθηκε το καλοκαίρι να ψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας. Ο κύβος ερρίφθη, οι μάσκες έπεσαν” δήλωσε σχετικά, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Έβρου, Άκης Παρασκευόπουλος.