“Χαμένες υποθέσεις η Λιμενική Ακαδημία και η Σχολή Λιμενοφυλάκων” (video)

“Στοπ”. έστω και προσωρινό, στο θέμα της ίδρυσης Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη, έβαλε, με δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Όπως δήλωσε, πρόκειται για ένα σχέδιο «που δεν είναι άμεσα υλοποιήσιμο» , προσθέτοντας μάλιστα, πως δεν θέλει να δίνει ψεύτικες ελπίδες.

Σημειωτέον, ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη, προ λίγων μηνών, είχε δηλώσει στα ΜΜΕ πως” όσες πιέσεις και εάν ασκούν διάφοροι παράγοντες αυτή η Ακαδημία να λειτουργήσει στην Αθήνα γιατί υπάρχουν έτοιμες υποδομές, βούληση μου και βούληση του πρωθυπουργού είναι αυτό που λέμε να το κάνουμε.

Χορηγούμενη

Είναι κατηγορηματική λοιπόν η δέσμευση μου και για αυτό ζητήσαμε και την συνδρομή του Δ.Π.Θ.” τονίζοντας μάλιστα πως το Πανεπιστήμιο διατίθεται να αναλάβει το εκπαιδευτικό κομμάτι της Δομής, εφόσον αυτή λειτουργούσε στην Αλεξανδρούπολη. Κάτι τέτοιο όμως όπως φαίνεται και όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του Αναπληρωτή Υπουργού, δεν θα γίνει, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο Υποναύαρχος ε.α. , Νικόλαος Παπανικολόπουλος, έκανε λόγο για μία χαμένη υπόθεση, από το 2011 καθώς όπως εξηγεί, στο νομοσχέδιο του τότε Υπουργού, Χρήστου Παπουτσή, για την αναμόρφωση του Λιμενικού Σώματος σε Ελληνική Ακτοφυλακή – Λιμενικό Σώμα, προβλεπόταν η διατήρηση των υφισταμένων σχολών του Λιμενικού Σώματος.

Η υπόθεση λοιπόν της Λιμενικής Ακαδημίας χάθηκε τότε, υποστηρίζει ο Νίκος Παπανικολόπουλος, τονίζοντας πως αυτό που απέμενε πλέον είναι η διεκδίκηση της Σχολής Λιμενοφυλάκων, στην Αλεξανδρούπολη, υπόθεση που και αυτή χάθηκε τον Αύγουστο του 2018, καθώς με Προεδρικό Διάταγμα καθορίστηκε ως έδρα της ο Πειραιάς. “Συνεπώς αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μιλάμε για Λιμενική Ακαδημία και Σχολή Λιμενοφυλάκων”, υπογράμμισε.