Δευτέρα, 18 Αυγούστου, 2025
19.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΠυρκαγιές: Χωρίς ενεργό μέτωπο Πάτρα, Χίος, Ύδρα, Αγιά Λάρισας - Υπό έλεγχο...

Πυρκαγιές: Χωρίς ενεργό μέτωπο Πάτρα, Χίος, Ύδρα, Αγιά Λάρισας – Υπό έλεγχο σε Φάρσαλα, Σουφλί

Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας, χωρίς ενεργό μέτωπο και οριοθετημένη είναι η πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά που ξέσπασε σε μεικτή ζώνη δάσους- αστικού ιστού στην περιοχή Αρόη στην Πάτρα. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας μετά από σκληρή μάχη με τις φλόγες κατάφεραν εντός μόλις δύο ωρών η φωτιά να μην έχει ενεργό μέτωπο.

Στο σημείο επιχειρούν 95 πυροσβέστες, με 4 ομάδες δασοκομάντος, 29 οχήματα και 10 εναέρια μέσα (4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα).

Παράλληλα, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι πυρκαγιές σε Χίο, Ύδρα και Αγιά Λάρισας, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν λίγες διάσπαρτες εστίες στην πυρκαγιά στην Αγία Τριάδα Φαρσάλων στη Λάρισα.

Ακόμη, σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας οι πυρκαγιές σε Ρούσσα Σουφλίου και σε γεωργική έκταση της περιοχής Γομοστός στη Δυτική Αχαΐα έχουν ελεγχθεί.

Ειδικότερα όπως σημειώνουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας:

Το πρωί (10:40) υπήρξε αναζωπύρωση στη Σιδηρούντα Χίου. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες, με 2 ομάδες δασοκομάντος, 10 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Λίγο αργότερα (11:11) εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην Ύδρα σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, στην οποία εκτός από τις επίγειες δυνάμεις, επιχείρησε και 1 ελικόπτερο. Η πυρκαγιά αυτή την ώρα δεν έχει ενεργό μέτωπο.Ακόμη, στις 13:27, φωτιά ξέσπασε στην Αγία Τριάδα Φαρσάλων στη Λάρισα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν αυτή την στιγμή λίγες διάσπαρτες εστίες και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ υπάρχει συνδρομή και από μηχανήματα έργου και ΟΤΑ.Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:43 στην περιοχή Ρούσσα Σουφλίου έχει ελεγχθεί και στο σημείο επιχείρησαν 34 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 12 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρείχαν μηχανήματα έργου και ΟΤΑ.

Συναγερμός σήμανε στις 16:22, στην Αγιά Λάρισας, λόγω πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση. Η φωτιά πλέον δεν έχει ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 28 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 9 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.Τέλος υπό έλεγχο είναι πυρκαγιά που εκδηλώθηκε και στη Δυτική Αχαΐα, σε γεωργική έκταση της περιοχής Γομοστός. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 12 πυροσβέστες, 5 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Μερομήνια 2025-2026: Πιθανότητα για “λευκά Χριστούγεννα” – Ζεστή Πρωτοχρονιά

Τα παραδοσιακά μερομήνια, που αποτελούν μια εμπειρική μέθοδο πρόγνωσης του καιρού και καταγράφονται τον...

Ανακατατάξεις στη διοικητική πυραμίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης – Πληροφορίες για αλλαγές σε Αντιδημάρχους και Προέδρους

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης προχωρά σε σημαντικές...

Καιρός : Ολική μεταβολή του σκηνικού με καταιγίδες και αστάθεια από σήμερα Κυριακή έως και την Τρίτη

Στην Ήπειρο, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα...

Ανοιχτός για το κοινό σήμερα Κυριακή 17/8 ο Φάρος της Αλεξανδρούπολης

Τους φάρους σε 18 περιοχές της επικράτειας ανοίγει για το κοινό η Υπηρεσία Φάρων...

Παρόμοια