Ψήφισμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέρ της άμεσης διενέργειας ελεύθερων εκλογών στη Βενεζουέλα

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στήριξαν σήμερα στην Ολομέλεια του ΕΚ Ψήφισμα υπέρ της διενέργειας άμεσων και ελεύθερων εκλογών στη Βενεζουέλα και υπέρ της αναγνώρισης της μεταβατικής κυβέρνησης του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της Εθνοσυνέλευσης της χώρας Χουάν Γκουαιδό.

Ο λαός της Βενεζουέλας μαστίζεται σήμερα από πείνα και ανέχεια. Δοκιμάζεται σκληρά από τις αυταρχικές μεθοδεύσεις του καθεστώτος Μαδούρο που τον έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση.

Όλη η Ευρώπη της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης στέκεται δίπλα στο λαό της Βενεζουέλας.

Θλιβερή εξαίρεση, η κυβέρνηση Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κοινοβουλευτική ομάδα του στο ΕΚ.

Ο κ. Τσίπρας δήλωνε ότι το καθεστώς Μαδούρο είναι «μοντέλο που θα έπρεπε να απλωθεί στην Ευρώπη. Αυτό ήταν λαϊκισμός και ιδεοληπτικές αγκυλώσεις.

Σήμερα, και αυτός και τα στελέχη του εξακολουθούν να το στηρίζουν. Αυτός είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνονται την κοινοβουλευτική δημοκρατία και την ελεύθερη βούληση των λαών.

Οι θέσεις τους προσβάλλουν τη δημοκρατική ευαισθησία του ελληνικού λαού και καταδεικνύουν την πλήρη αδιαφορία τους και την παντελή έλλειψη ευαισθησίας για το δοκιμαζόμενο λαό της Βενεζουέλας.