Πρύτανης Δ.Π.Θ. : “Πολύ θετική η συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας” (βίντεο)

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, είχε ο Πρυτανεύων του ΔΠΘ, Σταύρος Τουλουπίδης, συνοδευόμενος από 2 Αντιπρυτάνεις, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, και τους Δημάρχους Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης. Θέμα της συνάντησης, η επόμενη μέρα του Πανεπιστημίου, και ο στρατηγικός σχεδιασμός, με βάση τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί στο Υπουργείο, μερικές μέρες πριν.

Μία συνάντηση με πολύ θετικά αποτελέσματα, εξήγησε ο Σταύρος Τουλουπίδης, καθώς ο Υπουργός δέχτηκε σχεδόν όλες τις προτάσεις, ενώ δεσμεύτηκε η συνάντηση αυτή να επαναληφθεί μετά το Πάσχα.

Στη συνάντηση   συζητήθηκαν θέματα όπως η φοιτητική μέριμνα και η βελτίωση στην εστίαση, αλλά και η δημιουργία καινούριων τμημάτων όπως για παράδειγμα η κτηνιατρική σχολή στην Αλεξανδρούπολη, τμήμα Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο με τον μανδύα του ΔΠΘ, τμήμα εργοθεραπείας στην σχολή ΤΕΦΑ  και πολλά άλλα.

Χορηγούμενη

Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν τόσο θετικά καθώς ο Υπουργός δεν δέχτηκε το αίτημα για τη μη ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, καθώς υπάρχει υπόσχεση Κυβερνητική, η οποία τον υπερβαίνει.