Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2025
26.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑθλητικαΠρωτιά για τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης στα "Φιλίππεια 2018"

Πρωτιά για τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης στα “Φιλίππεια 2018”

Με 42 μετάλλια επέστρεψαν από τη Διεθνή Διασυλλογική διοργάνωση "Φιλίππεια 2018" οι κολυμβητές και κολυμβήτριες του ΟΦΘΑ.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Καβάλας η Διεθνής Διασυλλογική διοργάνωση “Φιλίππεια 2018” (ηλικίες 9-12 ετών) με τη συμμετοχή 600 περίπου κολυμβητών και κολυμβητριών από Ελλάδα και Βουλγαρία.

Το επίπεδο των αγώνων για άλλη μια χρονιά ήταν πολύ υψηλό, με τη συμμετοχή μεγάλων παραδοσιακά κολυμβητικών δυνάμεων της Βόρειας Ελλάδας.

Η ομάδα του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης (ΟΦΘΑ) αγωνιζόμενη με 72 κολυμβητές/τριες, εκ των οποίων πάρα πολλοί ηλικίας 9 ετών (στην παρθενική τους εμφάνιση στις προαγωνιστικές κατηγορίες), πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση για την πρώιμη αυτή περίοδο, συγκέντρωσε 25 χρυσά, 8 ασημένια, 9 χάλκινα (σύνολο 42 μετάλλια) και κατέκτησε την κορυφή στην άτυπη κατάταξη των ομάδων, αγωνιζόμενη μάλιστα μόλις στις 2 από τις 3 αγωνιστικές ενότητες.

Στα επιμέρους βραβεία των αγώνων, τα οποία τελικά ήταν μόλις 2… και τα 2 απονεμήθηκαν στον ΟΦΘΑ και συγκεκριμένα στους Πεχλιβανίδη Γιώργο και Ντούμα Βαγγέλη που πραγματοποίησαν το 3 στα 3 σε χρυσά μετάλλια στα ατομικά τους αγωνίσματα και κατέκτησαν το κύπελλο της διοργάνωσης.

Στα επιμέρους στατιστικά της ομάδας, πραγματοποιήθηκαν 3 ρεκόρ ομάδας από τους Πεχλιβανίδη Γιώργο στα 50 μ. πεταλούδα 12 ετών, Κουρτίδη Θεοδώρα στα 50 μ. πεταλούδα 10 ετών και Τσομπάνη Αναστασία στα 50 μ. πρόσθιο 11 ετών, 49 ατομικά ρεκόρ, ενώ δύο άτομα κέρδισαν το έπαθλο ατομικής βελτίωσης της ομάδας (Μαργαρίτης Μιχάλης και Φαλέγκος Ιωάννης).

Βρισκόμαστε μόλις στην αρχή της περιόδου… Ομάδα χωρίς βάσεις και υποδομές είναι σαν πολυκατοικία χωρίς θεμέλια… Όλα τα παραπάνω δείχνουν την πολύ σωστή και οργανωμένη δουλειά που πραγματοποιείται στα τμήματα του ΟΦΘΑ εδώ και 14 χρόνια, συνδυάζοντας την σωστή διαπαιδαγώγηση, την άψογα κολυμβητική τεχνική κατάρτιση, τα αποτελέσματα και πάνω από όλα τη διάρκεια στο χρόνο!

Το Δ.Σ. και οι προπονητές του ΟΦΘΑ απευθύνουν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γονείς της ομάδας που έδωσαν για ακόμη μια φορά δυναμικό παρών στις κερκίδες, ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια των κολυμβητών, των προπονητών και της ομάδας.

Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του ΟΦΘΑ στο Facebook εδώ.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ανακατατάξεις στη διοικητική πυραμίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης – Πληροφορίες για αλλαγές σε Αντιδημάρχους και Προέδρους

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης προχωρά σε σημαντικές...

Δεκαπενταύγουστος στον Απαλό: Διήμερο πανηγύρι με χορό, μουσική και τον Μάκη Δημάκη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απαλού «Ο Φάρος» προσκαλεί όλους σε ένα διήμερο γλέντι για τον...

Μερομήνια 2025-2026: Πιθανότητα για “λευκά Χριστούγεννα” – Ζεστή Πρωτοχρονιά

Τα παραδοσιακά μερομήνια, που αποτελούν μια εμπειρική μέθοδο πρόγνωσης του καιρού και καταγράφονται τον...

Εσπερινός και λιτάνευση της εικόνας της Παναγιάς στην Κοσμοσώτειρα Φερών

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε χθες το απόγευμα στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον προαύλιο...

Παρόμοια