fbpx
26.9 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Πρόταση ίδρυσης και λειτουργιάς Υπηρεσιακού Ιατρείου στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης

- Χορηγούμενη-

Επιστολή απέστειλε η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης προ τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχάλη (μέσω ΠΟΑΣΥ) και τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ (μέσω ΠΟΑΣΥ) η οποία περιέχει πρόταση ίδρυσης και λειτουργιάς Υπηρεσιακού Ιατρείου στην Δ.Α. Αλεξανδρούπολης.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Κ. Υπουργέ , Κ. Αρχηγέ

Η χώρα μας περνά μια δύσκολη κατάσταση με την έξαρση του δευτέρου κύματος της πανδημίας. Δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί και ο οργανισμός της Ελληνικής Αστυνομίας από αυτή την απειλή αλλά και να επηρεαστεί από το μέγεθος της εξάπλωσης του ιού. Η Διεύθυνση μας το τελευταίο χρονικό διάστημα δέχεται μεγάλο πλήγμα καθώς τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται ,με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι μας να πέφτουν θύματα της νόσου ,με ότι αυτό συνεπάγετε τόσο για τους ιδίους και τις οικογένειες τους όσο και για την ιδία την υπηρεσία.

Αυτό όμως που μας έχει σοκάρει είναι ότι σε μια Διεύθυνση όπου υπηρετούν οργανικά γύρω στους εξακοσίους Αστυνομικούς , εκατόν τριάντα πέντε νέοι συνοριοφύλακες και πολλοί ακόμα αποσπασμένοι ως ενισχυτικές δυνάμεις,οι συνάδελφοι μας στερούνται παντελώς ενός σύγχρονου Υπηρεσιακού Περιφερειακού Ιατρείου.

Η σοβαρότητα της κατάστασης μας δείχνει ότι οι συνάδελφοι μας βρίσκονται μόνοι τους ξεχασμένοι χωρίς καμία υγειονομική υπηρεσία, καμία μέριμνα καμία άμεση και ιατρική εξέταση από αρμόδιο Ιατρικό προσωπικό του Σώματος. Το ρόλο της περίθαλψης και παρακολούθησης, όλο αυτό τον καιρό αλλά και ιδιαίτερα τώρα στην περίοδο έξαρσης της πανδημίας, αυτών των μεγάλο αριθμό συναδέλφων έχει αναλάβει ένας Στρατιωτικός Ιατρός του 216 ΚΙΧΝΕ που βρίσκεται στην πόλη μας ,ο οποίος έχει ταυτόχρονα και την φροντίδα του προσωπικού Ε.Δ.

Γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι η έξαρση στις υπηρεσίες μας ήταν θέμα χρόνου καθώς από την αρχή δεν υπήρχε μια άμεση και απ ευθείας αντιμετώπιση των κρουσμάτων λόγο της δυσχέρειας για άμεση επαφή με Ιατρό της υπηρεσίας μας αλλά και σωστή καθοδήγηση για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθηθεί. Είμαστε μια από τις μεγαλύτερες Διευθύνσεις της χώρας μας και απαιτείται να ιδρυθεί να στελεχωθεί και να λειτουργήσει ΑΜΕΣΑ ένα σύγχρονο Υπηρεσιακό Περιφερειακό Ιατρείο που θα επιφορτιστεί με την υγειονομική υποστήριξη του προσωπικού της. Μην ξεχνάμε ότι ο η Διεύθυνση μας έχοντας αναλάβει να φέρει σε πέρας το τεράστιο βάρος της φύλαξης των συνόρων μας θα απασχολεί ένα μεγάλο αριθμό Αστυνομικών στα σύνορα είτε μόνιμους είτε ως ενισχυτικές δυνάμεις.

Θεωρούμαι ότι οι συνάδελφοι μας δικαιούνται να έχουν μια αξιοπρεπή μεταχείριση σε έναν ιδιαίτερο τομέα όπως είναι αυτός της Υγειονομικής περίθαλψης από το Σώμα. Εμείς ως Ένωση Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης έχουμε την διάθεση να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια αλλά και να συνεισφέρουμε με όποιο τρόπο μπορούμε προκειμένου να πετύχουμε την υλοποίηση αυτού του στόχου. Οι συνάδελφοι μας το αξίζουν.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος ΤΟΥΦΑΚΗΣ Χρήστος

Ο Αναπλ Γενικός Γραμματέας ΒΟΥΤΙΔΗΣ Χρυσοβαλάντης

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο