fbpx
11.8 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, Δεκέμβριος 12, 2019

Η «πρεμιέρα» του Διεθνούς Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο

- Χορηγούμενη-

Θερμή ήταν η ανταπόκριση των Θρακιωτών στην έναρξη του Διεθνούς Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 18 Ιουλίου στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κομοτηνής, σε διοργάνωση του Α.Σ. Ατόμων με Αναπηρία «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» και της Ομοσπονδίας Σωματείων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ), καθώς και την στήριξη του Δήμου Κομοτηνής.

Φίλοι του αθλήματος από το σύνολο της Θράκης, γέμισαν στην κυριολεξία τον χώρο διεξαγωγής του Τουρνουά, για να απολαύσουν και να χειροκροτήσουν τις Εθνικές ομάδες, Ελλάδας και Βουλγαρίας, που «αναμετρήθηκαν» στο «παρκέ».

- Χορηγούμενη-

Οι δύο Εθνικές ομάδες, με την σειρά τους αποζημίωσαν τους θεατές, με ένα πλούσιο μπασκετικό θέαμα, αποτελούμενο από δυνατές «μονομαχίες» και συναρπαστικές φάσεις, που διαδεχόταν η μία την άλλη.

Στο τέλος του αγώνα ο  πίνακας του σκορ έδειξε 72 -36 για την ομάδα της Εθνικής Ελλάδος,  ωστόσο όπως επεσήμανε και στις δηλώσεις που ακολούθησαν, ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος Σεραφείμ Ζώτος, η μεγάλη διαφορά στο σκορ δεν ήταν αυτοσκοπός για την ομάδα, καθώς η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων είναι αρκετά μεγάλη.

«Πρόκειται για μία φιλική αναμέτρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας για το Ευρωπαϊκό της Τσεχίας και μέχρι τώρα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι» τόνισε για να επισημάνει πως «ο μόνος φόβος μας είναι οι τραυματισμοί, ωστόσο θα κάνουμε αυτό που μπορούμε να ελέγξουμε καλύτερα, που είναι η άμυνα και θα κοιτάξουμε να περιορίσουμε στο ελάχιστο τα όποια λάθη μας, ώστε να φέρουμε και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ευχαριστημένος από την πρώτη συμμετοχή της ομάδας του σε διοργάνωση εκτός των συνόρων της Βουλγαρίας δήλωσε και ο προπονητής της Εθνικής ομάδας της Βουλγαρίας Vladimir Iskrov ο οποίος επεσήμανε επίσης την διαφορά επιπέδου μεταξύ των δύο ομάδων, λόγω και της μικρής έως σήμερα διάρκειας ζωής της Βουλγαρικής ομάδας.

Το τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα ήταν αυτό στο οποίο «ξέφυγε» η διαφορά για την ομάδα της Ελλάδας, συνέχισε ο ίδιος, γεγονός ωστόσο που δεν «μειώνει» την αξία της συμμετοχής της Βουλγαρικής ομάδας στην διοργάνωση.

Ο ίδιος στάθηκε ακόμα και στο επίπεδο των εγκαταστάσεων της Κομοτηνής αλλά και γενικότερα στην προσβασιμότητα της πόλης για τα άτομα με αναπηρία, σημειώνοντας τέλος πως οι επόμενοι στόχοι για την ομάδα της Βουλγαρίας είναι η συμμετοχή τους και σε πανευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην έναρξη του αγώνα με απόφαση του Δ.Σ. της ΟΣΕΚΑ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του γενικού γραμματέα Γιώργου Κουνιά.

Την Τετάρτη, 19 Ιουλίου η Εθνική Ομάδα της Βουλγαρίας υποδέχθηκε την Εθνική Ομάδα της Κύπρου, ενώ σήμερα, Πέμπτη 20 Ιουλίου και ώρα 20:00 στο μπασκετικό παρκέ αναμετρώνται οι Εθνικές Ομάδας Ελλάδας και Κύπρου.

Στην τελετή απονομής που θα ακολουθήσει τον τελευταίο αγώνα, θα είναι παρών και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, νυν προπονητής του Άρη Θεσσαλονίκης και εμβληματική μορφή του ελληνικού μπάσκετ.

Η είσοδος στους αγώνες είναι ελεύθερη μεν, λόγω της μικρής χωρητικότητας όμως υπάρχουν αυστηρά 300 προσκλήσεις ανά αγώνα που διατίθενται από τον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Νομού Ροδόπης «Περπατώ».

 

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΛΝΤΟΝ ΓΚΟΤΖΑΡΑΙ

Γ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Γ. ΜΥΡΩΝΑΚΗΣ

ΑΤ. ΧΑΜΑΝΤΙ

ΕΡ. ΡΑΣΣΑ

Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δ. ΒΑΣΣΗΣ

Π. ΦΙΛΙΠΠΟΥ

ΤΖ. ΝΤΟΜΓΚΙΟΝΗ

Π. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Π. ΚΟΤΣΑΡΗΣ

Π.ΤΣΑΠΑΝΙΔΗΣ

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΩΤΟΣ

ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ

 

ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

GRIGOR IVANOV

NIKOLAY VAKLINOV

ALBERTO IVANOV

VLADIMIR GYUROV

IVAYLO VALCHEV

MARTIN IVANOV

ILIYAN ATANASOV

PLAMEN LYUBENOV

IVAYLO PETROV

DITITAR KOSTOV

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: VLADIMIR ISKROV

ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ: ILCO ILIEV

 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Α’: ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Β’: ΜΑΡΚΟΥΣΗΣ

 

 

- Χορηγούμενη-

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

- Χορηγούμενη -