Τρίτη, 19 Αυγούστου, 2025
29.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓενικαΠραγματοποιήθηκε ο 3ος Δρόμος Θυσίας στο Οχυρό Ιστίμπεη

Πραγματοποιήθηκε ο 3ος Δρόμος Θυσίας στο Οχυρό Ιστίμπεη

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε ο 3ος Δρόμος Θυσίας στο Οχυρό Ιστίμπεη το Σάββατο 6 Απριλίου 2019, ακριβώς 78 χρόνια μετά την έναρξη της Μάχης των Οχυρών.

Για λόγους ασφαλείας η διαδρομή περιορίστηκε στα 6 χιλιόμετρα (από τον αρχικό σχεδιασμό των 10 χιλιομέτρων) λόγω της ύπαρξης χιονιού. Μια έκπληξη περίμενε τους δρομείς στον τερματισμό. Η διαδρομή προς την επιφάνεια του Οχυρού έγινε ΜΕΣΑ από τις στοές του Ιστίμπεη, όπου ακουγόταν ο ήχος από πολυβόλα, όπως συνέβαινε και 78 χρόνια πριν.

Με δέος οι δρομείς διέσχισαν τις στοές και τερμάτισαν τον Δρόμο Θυσίας αποδίδοντας τιμές στο μνημείο πεσόντων του Οχυρού. Την πρώτη θέση στις γυναίκες κατέλαβε η κα Ζωή Μαρίγκου (από την Αμμουδιά) και για τους άνδρες ο κ.Αμανατίδης Άγγελος (από το Κιλκίς).

Φέτος τιμήθηκε ο ΗΡΩΑΣ Στρατιώτης Δημήτριος Τσιφτσίνης που υπερασπίστηκε το Οχυρό Ιστίμπεη και θυσιάστηκε για την Πατρίδα στις σύγχρονες Μακεδονικές Θερμοπύλες. Στην απονομή των μεταλλίων παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Σιντικής κ. Φώτιος Δομουχτσίδης, ο Δκτης του 10ου Συντάγματος Πεζικού Σχης Αμασιαλίδης και ο Δκτης του 567 Τάγματος Πεζικού Ανχης Νικόλαος Τάτσιος. Απουσίασε εκπρόσωπος από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Φανερή ήταν η απουσία των Στρατιωτικών Σχολών που συμμετείχαν στις προηγούμενες διοργανώσεις.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της διοργάνωσης ήταν η κακή κατάσταση του οδοστρώματος που οδηγεί στο Οχυρό Ιστίμπεη. Ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη με τους ακούραστους εθελοντές του θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την βελτίωση των υποδομών με σκοπό την διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης.

Πολύτιμη ήταν η υποστήριξη του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων, του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Σερρών, της ΕΠΟΜΕΑ Σιντικής και της Αθλητικής Πολιτιστικής Δράσης του Δήμου Σιντικής.

Ανανεώνουμε το ραντεβού με την Ιστορία για τον Απρίλιο του 2020.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Σοκαριστικό τροχαίο στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής: 3 νεκροί, 2 σοβαρά τραυματίες -video

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (18/08) στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής,...

Στιγμές τρόμου για κατοίκους του Διλόφου Τριγώνου

Σύμφωνα με ανάρτηση στην ομάδα "Το Τρίγωνό μας" στο fb, κάτοικοι του οικισμού Δίλοφος...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Εγνατία Οδό: Ουρά 600 μέτρων στα διόδια οδήγησε στην τραγωδία – Ομογενείς από Αλβανία οι νεκροί

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για το θανατηφόρο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής,...

Μερομήνια 2025-2026: Πιθανότητα για “λευκά Χριστούγεννα” – Ζεστή Πρωτοχρονιά

Τα παραδοσιακά μερομήνια, που αποτελούν μια εμπειρική μέθοδο πρόγνωσης του καιρού και καταγράφονται τον...

Παρόμοια