Πόσες χιλιάδες συμπολίτες μας βάζουν υποψηφιότητα στις τριπλές εκλογές

Οι πολιτικοί αρχηγοί συχνά στις προεκλογικές ομιλίες τους χρησιμοποιούν και ποδοσφαιρικούς όρους στο πλαίσιο των μεταξύ τους “αντιπαραθέσεων”.

Αν δανειστούμε την ίδια ορολογία, οι υποψήφιοι στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις της Κυριακής θα μπορούσαν να γεμίσουν ένα… ΟΑΚΑ.

Συνολικά 69.821 είναι τα ονόματα των υποψηφίων που βρίσκονται σε όλα τα ψηφοδέλτια τα οποία θα φτάσουν στα χέρια των Ελλήνων ψηφοφόρων για το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και σε Δημοτικό και Περιφερειακό επίπεδο.
Παρεμπιπτόντως, η επίσημη χωρητικότητα του Ολυμπιακού Σταδίου «Σπύρος Λούης» είναι 69.618 θεατές.

Περίπου 2.000 οι υποψήφιοι στον Έβρο

Περίπου 2.000 είναι οι υποψήφιοι δημοτικοί, τοπικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι του Έβρου για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου.

Από αυτούς, οι 121 είναι υποψήφιοι για την περιφερειακή ενότητα Έβρου στα ψηφοδέλτια των επτά περιφερειακών συνδυασμών και 1670 είναι υποψήφιοι στα 24 ψηφοδέλτια των δημοτικών συνδυασμών.

Πάνω από 200 είναι οι υποψήφιοι των ανεξάρτητων ψηφοδελτίων για τα τοπικά συμβούλια και στους πέντε δήμους. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι το 1,23% των πολιτών, από τους 161.968 που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Έβρου, διεκδικούν ψήφο για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής.