Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2025
15.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΠνευμονολογική Κλινική και Δήμος Αλεξανδρούπολης δίνουν πάσα στη ζωή!

Πνευμονολογική Κλινική και Δήμος Αλεξανδρούπολης δίνουν πάσα στη ζωή!

Στο πλαίσιο του συνεδρίου “Φάρος Πνευμονολογίας” που διεξάγεται στην Αλεξανδρούπολη από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου 2022 με τη συμμετοχή εξαίρετων επιστημόνων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημοτικό στάδιο “Φώτης Κοσμάς” μια παράλληλη δράση που συνδιοργάνωσαν η Πνευμονολογική Κλινική Δ.Π.Θ. του Π.Γ.Ν.Α. και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για μια ενημερωτική παρέμβαση πρόληψης για το κάπνισμα με τίτλο «Αναπνέω ελεύθερα-Ζω καλύτερα”, στην οποία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ Δημοτικού.

Μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις και συμμετοχικές διαδικασίες, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία, την εξάρτηση που προκαλεί και τους τρόπους προστασίας από αυτό ενώ παράλληλα συμμετείχαν σε δράσεις ενθάρρυνσης του υγιεινού τρόπου ζωής, της σωματικής άσκησης και της ισορροπημένης διατροφής.

Στο στάδιο, εκτός από τους μαθητές και τις μαθήτριες βρέθηκαν τόσο ο υπεύθυνος της δράσης Αν. Καθηγητής Πνευμονολογίας και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής Τμήματος Ιατρικής Δ.Π.Θ., Πασχάλης Στειρόπουλος όσο και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης που μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς Θεόδωρο Βουρδόλη συζήτησαν με τα παιδιά για τις καθημερινές τους συνήθειες και τα οφέλη της τακτικής άσκησης.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη: “Έφυγε” από τη ζωή ο Νικηφόρος Καραμανίδης

Στην ηλικία των 77 χρόνων έφυγε από τη ζωή ο Νικηφόρος Καραμανίδης, ιδιαίτερα αγαπητός...

Σε ισχύ ο νέος ΚΟΚ: Αυστηρότερες ποινές – «Η δεύτερη φορά δεν συγχωρείται»

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος τέθηκε από χθες Σάββατο (13.9.2025) σε ισχύ...

Χωρίς κανένα κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό θα δοθούν οι αυξήσεις στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Μία από τις σημαντικότερες μισθολογικές παρεμβάσεις των τελευταίων ετών στις Ένοπλες Δυνάμεις ξεκινά από...

Πετάτε ογκώδη αντικείμενα; – Φυλάκιση και πρόστιμα μέχρι 60.000 ευρώ

Ποινή φυλάκισης και «τσουχτερά» πρόστιμα που φτάνουν μέχρι 60.000 ευρώ θα πληρώνουν στο εξής...

Παρόμοια