Σάββατο, 8 Νοεμβρίου, 2025
15.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΠνευμονολογική Κλινική και Δήμος Αλεξανδρούπολης δίνουν πάσα στη ζωή!

Πνευμονολογική Κλινική και Δήμος Αλεξανδρούπολης δίνουν πάσα στη ζωή!

Στο πλαίσιο του συνεδρίου “Φάρος Πνευμονολογίας” που διεξάγεται στην Αλεξανδρούπολη από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου 2022 με τη συμμετοχή εξαίρετων επιστημόνων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημοτικό στάδιο “Φώτης Κοσμάς” μια παράλληλη δράση που συνδιοργάνωσαν η Πνευμονολογική Κλινική Δ.Π.Θ. του Π.Γ.Ν.Α. και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για μια ενημερωτική παρέμβαση πρόληψης για το κάπνισμα με τίτλο «Αναπνέω ελεύθερα-Ζω καλύτερα”, στην οποία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ Δημοτικού.

Μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις και συμμετοχικές διαδικασίες, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία, την εξάρτηση που προκαλεί και τους τρόπους προστασίας από αυτό ενώ παράλληλα συμμετείχαν σε δράσεις ενθάρρυνσης του υγιεινού τρόπου ζωής, της σωματικής άσκησης και της ισορροπημένης διατροφής.

Στο στάδιο, εκτός από τους μαθητές και τις μαθήτριες βρέθηκαν τόσο ο υπεύθυνος της δράσης Αν. Καθηγητής Πνευμονολογίας και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής Τμήματος Ιατρικής Δ.Π.Θ., Πασχάλης Στειρόπουλος όσο και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης που μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς Θεόδωρο Βουρδόλη συζήτησαν με τα παιδιά για τις καθημερινές τους συνήθειες και τα οφέλη της τακτικής άσκησης.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Διδυμότειχο: Ένας νεκρός από σύγκρουση φορτηγού με Ι.Χ.

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα στις 5.30 περίπου στον κόμβο Θυρέας επι του κάθετου οδικού...

Ο Εβρίτης πιλότος F-16 Δημήτρης Γκρορίδης πέταξε στον ουρανό της Αλεξανδρούπολης – «Ήταν ξεχωριστό, περηφάνεια για τον τόπο μου»

Η καρδιά της Πολεμικής Αεροπορίας χτύπησε χθες στην Αλεξανδρούπολη, όπου τα F-16 της ομάδας...

Η επίσημη ανακοίνωση της Τροχαίας: Νεκρός 39χρονος οδηγός Ι.Χ. στο θανατηφόρο τροχαίο στο Διδυμότειχο

Την 7η Νοεμβρίου 2025, τις πρωινές ώρες, σημειώθηκε θανατηφόρο τροχαίο στην Εθνική οδό Αλεξανδρούπολης...

Αλεξανδρούπολη: Κυρία βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι με 1.000 ευρώ – Η συγκινητική κίνηση μητέρας και κόρης

Μια όμορφη ιστορία ανθρωπιάς εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, αποδεικνύοντας πως η εντιμότητα...

Παρόμοια