Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου, 2026
10.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓενικαΠεριοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Θεσσαλονίκη προς...

Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Θεσσαλονίκη προς Καβάλα λόγω εργασιών αποκατάστασης φθορών οδοστρώματος

Αποφασίστηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας του ρεύματος κυκλοφορίας από Θεσσαλονίκη προς Καβάλα, της Εγνατίας οδού, από την χ/θ 457+000 (ύψος του Α/Κ Αγίου Ανδρέα) έως την χ/θ 461+000 (ύψος του Παληού), λόγω εργασιών αποκατάστασης φθορών οδοστρώματος (Γ΄ Φάση), κατά το χρονικό διάστημα από 05-11-2018 έως 30-11-2018.

Κατά το εν λόγω διάστημα η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται παραπλεύρως της ζώνης εκτέλεσης των έργων και μέσω της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας, πλάτους τουλάχιστον τριάμισι (3,5) μέτρων, με ευθύνη του αναδόχου και σύμφωνα με την υπάρχουσα σήμανση, ενώ σε καμία περίπτωση να μην υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων ταυτόχρονα και στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας, προκειμένου να αποτραπεί ακινητοποίηση των οχημάτων επί της εν λόγω οδού.

Οι εν λόγω εργασίες θα εκτελούνται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, εκτός αν αυτό επιβάλλεται για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και την αντιμετώπιση τελείως προσωρινών καταστάσεων, μόνο κατόπιν σχετικής έγκρισης του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας. Η σήμανση θα παραμένει και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Με ευθύνη του αρμόδιου φορέα για την εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης κινδύνου στους χρήστες της οδού, τόσο κατά την διάρκεια της ημέρας όσο και κατά τη διάρκεια της νύκτας, ενώ η σήμανση θα τοποθετηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/1999 «Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.», όπως τροποποιήθηκε με το Ν.3542/2007 «Τροποποιήσεις διατάξεων του Κ.Ο.Κ.» και την υπ’ αριθ. ΔΜΕΟ/Ο/613 από 16-02-2011 Απόφαση Υπουργού Μεταφορών & Επικοινωνιών (ΦΕΚ Β-905).

Τα πιο πάνω μέτρα είναι προσωρινά και παύουν να ισχύουν μετά το πέρας των εργασιών, ενώ δύναται να παραταθεί η ισχύς τους σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν οι εργασίες.
Οι παραβάτες της παρούσας, η ισχύς της οποίας αρχίζει από τη δημοσίευσή της στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και την υλοποίησή της με την προβλεπόμενη από τον Κ.Ο.Κ. σήμανση από την αρμόδια υπηρεσία, τιμωρούνται με κράτηση ή πρόστιμο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 420 του Π.Κ. και των κατά περίπτωση άρθρων του Ν.2696/1999 «Περί Κ.Ο.Κ.», όπως τροπ. με Ν.3542/2007.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Κρίσιμη επέμβαση στον Απαλό: «Έσπασαν» τη σιδηροδρομική γραμμή για να σωθεί ο οικισμός

Σε μια δραστική κίνηση προχώρησε πριν από λίγο η Πολιτική Προστασία στην περιοχή του...

Πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θράκη – Ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις ιρλανδικές διαβάσεις

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενημερώνει τους πολίτες για την πορτοκαλί προειδοποίηση της...

Κλειστός δρόμος Αλεξανδρούπολη – Σύνορα λόγω κακοκαιρίας

Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων λόγω...

Ερώτηση Βελόπουλου για την πρόσληψη 700 Συνοριακών Φυλάκων και τις επιπτώσεις στις μεταθέσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος και βουλευτής...

Παρόμοια

Η Λαμπρίνα Κακιούζη μιλά για το νέο Πρόγραμμα Κατάρτισης με Τεχνητή Νοημοσύνη και επίδομα 750 ευρώ!

Συνέντευξη με την κ. Κακιούζη Λαμπρίνα, Πρόεδρο της ΠανελλήνιαςΟμοσπονδίας Κέντρων Δια Βίου Μάθησης για Πρόγραμμα ΚατάρτισηςΕργαζομένων Το...