Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
28.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικηΠεριοδεία υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Περιοδεία υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης περιόδευσε την Τετάρτη 17/05 κλιμάκιο της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ , με επικεφαλείς τους υποψήφιους βουλευτές  Σάββα Δευτεραίο και Βάνα Δινδίνη. Συνομίλησαν με τους εργαζόμενους, με ιατρικό και διοικητικό προσωπικό. Αναδείχθηκαν για ακόμη μία φορά μέσα από τη συζήτηση  οι μεγάλες ελλείψεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι εργαζόμενοι και ασθενείς, με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας, από τη μια, και την παροχή υποβαθμισμένων υπηρεσιών Υγείας, από την άλλη, για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής. 

Στη συνέχεια παρευρέθηκαν στην κινητοποίηση που καλούσαν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, προτάσσοντας την πάγια θέση του ΚΚΕ για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ιατρικού και νοσηλευτικού), προσλήψεις του συνόλου του επικουρικού προσωπικού χωρίς όρους και προϋποθέσεις, το οποίο καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από τον αγώνα για ΣΣΕ και μόνιμες σχέσεις εργασίας, για να ξεφύγουν οι εργαζόμενοι από το καθεστώς της ομηρίας, όπως και οι ίδιοι επισημαίνουν, τους οποίους «κρατούν» τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισαν πως η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας, που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, για να βρίσκουν χώρο οι επιχειρηματικοί όμιλοι να αλωνίζουν και να κερδίζουν σε βάρος της υγείας του λαού.

Με την ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές στις 21 Μάη, ο λαός μπορεί να περάσει στην αντεπίθεση, να διεκδικήσει να ζει και να εργάζεται, να έχει Υγεία και Πρόνοια δημόσιες και δωρεάν, σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής μας.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Ροδόπης

«Ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο των προσπαθειών μας. Αυτό είναι και το όραμά μας...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Τούρκος TikToker πλήρωσε €22,5 σε ελληνική ταβέρνα και εξόργισε τους συμπατριώτες του – «Μη δίνουμε λεφτά στους Έλληνες» του έγραψαν

Ορυμαγδό σχολίων προκάλεσε βίντεο στο TikTok από γεύμα που έφαγε σε ελληνική ταβέρνα ο...

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο στην πρώτη δεκάδα με τα μεγαλύτερα ποσοστά μετακίνησης πληθυσμού σε ολόκληρη την Ελλάδα

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο. Τρεις ακριτικές περιοχές της ΠΕ Έβρου που σ' ότι αφορά στο...

Παρόμοια