Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου, 2025
12.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΠεριφερεια ΑΜ-θΠεριφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Εναρκτήρια συνάντηση του έργου LandShift

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Εναρκτήρια συνάντηση του έργου LandShift

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ) αποτελεί τον ελληνικό Ζωντανό Χώρο Συνεργασίας του έργου LandShift, έναν από τους πέντε πιλοτικούς χώρους εφαρμογής σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η πρώτη συνάντηση ενδιαφερόμενων φορέων του ελληνικού οικοσυστήματος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2025, και ώρα 11:30 στην Κομοτηνή, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, επί της οδού Γ. Κακουλίδη 1. Θα συναντηθούν τοπικοί φορείς, οργανισμοί και πολίτες για να συζητήσουν προκλήσεις και ευκαιρίες που αφορούν βιώσιμα διαχειριστικά μοντέλα των οικοσυστημάτων. Η εκδήλωση σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας του ελληνικού Ζωντανού Χώρου Συνεργασίας στην ΑΜΘ.

Στόχος είναι η συν-διαμόρφωση λύσεων με ενεργό συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, σε αρμονία με τις αρχές του Νέου Ευρωπαϊκού Bauhaus (NEB), που προάγουν βιωσιμότητα, αισθητική και συμμετοχικότητα.

Το έργο LandShift στοχεύει να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός κλιματικά ανθεκτικού μοντέλου ανάπτυξης, προωθώντας καινοτόμες στρατηγικές που συνδυάζουν προστασία της βιοποικιλότητας, αγροδιατροφική ασφάλεια και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, ενώ ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ κοινοτήτων, επιστημόνων και φορέων λήψης αποφάσεων.

Επικοινωνία  –  6976516124

Γεωργία Κωστάκη [email protected],

Χρύσα Κοπρά – [email protected]

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Ζευγάρι 58 και 55 ετών βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του

Σε τραγική κατάληξη οδήγησε η αναζήτηση ενός ζευγαριού στην Αλεξανδρούπολη, καθώς ένας 58χρονος και...

Επίσκεψη Τοψίδη στη Δράμα: Παρακολούθηση έργων που ενισχύουν υποδομές και ασφάλεια

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, πραγματοποίησε χθες επίσκεψη στην Π.Ε....

Αλεξανδρούπολη: Τα «16α Βραβεία Πολιτισμού» της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου

Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) διοργανώνει το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025, στις 19:00,...

Αλεξανδρούπολη: Η Ένωση Γονέων έθεσε στον Δήμαρχο τα προβλήματα των σχολείων – Αναλυτικές απαντήσεις Ζαμπούκη

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, είχε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων...

Παρόμοια