Ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, χθες Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, παρέστη στην Ξάνθη στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης του Δ’ Σώματος Στρατού από τον απερχόμενο Διοικητή Αντιστράτηγο Ιωσήφ Μαυράκη στον νέο Διοικητή Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά. Στην τελετή παρέστη εκπροσωπώντας το ΓΕΣ ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης.
Ο ΑΝΥΕΘΑ στη διάρκεια ενημέρωσης που του έγινε είχε επικοινωνία μέσω διαδικτυακής κάμερας με στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί σε φυλάκια της παραμεθορίου.
Ο ΑΝΥΘΕΑ σε δήλωση του μετά την τελετή ανέφερε: “Η παρουσία μου εδώ εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει έναν ισχυρό συμβολικό χαρακτήρα με την έννοια ότι δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην ενεργή παρουσία του Δ´ Σώματος Στρατού σε έναν ευαίσθητο χώρο όπως είναι η Θράκη. Λέω ευαίσθητο με την έννοια ότι η Θράκη για παρά πολλά χρόνια ήταν αυτό που λένε οι κάτοικοι της παραμελημένη και έχει πολύ μεγάλη σημασία να συνεργαστούμε όλοι, οι Ένοπλες Δυνάμεις, το Υπουργείο, η Κυβέρνηση, ο πληθυσμός, ώστε να αρχίσει να γυρίζει ο τροχός της ανάπτυξης, γιατί οι δυνατότητες παραμένουν, ο κόσμος υπάρχει και μπορούμε να κάνουμε πράγματα, αρκεί να αξιοποιήσουμε και το έμψυχο δυναμικό και συγχρόνως να εξασφαλίσουμε συνθήκες ασφαλείας και λειτουργίας σε αυτή την κατεύθυνση.
Θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια στην πολιτική ζωή του απερχόμενου Διοικητή του κυρίου Μαυράκη και είμαι σίγουρος ότι ο στρατηγός Καμπάς, με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί, θα φέρει το Δ´ Σώμα Στρατού σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα, απολαμβάνει πλήρως της εμπιστοσύνης μας και έχει και το στρατιωτικό και το πολιτικό μυαλό ώστε να συνεργαστεί με όλους τους φορείς της περιοχής”.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις ανέφερε: “Εμείς σαν Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κάνουμε τη δουλειά μας και η δουλειά μας είναι να παίρνουμε όλα τα μέτρα ώστε από τη μια να εξασφαλίζουμε την αποτροπή και από την άλλη την κυριαρχία της χώρας. Αυτό κάνουμε και το αποδεικνύουμε σε κάθε περίπτωση. Ο κυριαρχία μας δεν αμφισβητείται, δεν μπορούμε να την βάλουμε καν σε συζήτηση. Παράλληλα θέλουμε να ζούμε ειρηνικά, θέλουμε να ζούμε με βάση τις διεθνείς συνθήκες και συγχρόνως προετοιμαζόμαστε για όλα”.