fbpx
25.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Παρέμβαση Σωματείων αύριο στη ΔΕΗ Αλεξανδρούπολης

- Χορηγούμενη-

Παρέμβαση στα γραφεία της ΔΕΗ στην Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιήσουν αύριο Τετάρτη 5 Οκτώβρη στις 11:00 το πρωί τα εργατικά σωματεία ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ –ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ  ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ – ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΘΡΑΚΗΣ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ και ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΕΒΡΟΥ με τα παρακάτω αιτήματα:

  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και Ενέργεια.
  • Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν και να γίνεται επανασύνδεση με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών.
  • Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
  • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.
  •  Άμεση αξιοποίηση των εγχώριων πηγών ορυκτών καυσίμων, όπως ο λιγνίτης.

Η ακρίβεια στην ενέργεια δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Είναι το αποτέλεσμα των επιλογών όλων των κυβερνήσεων που με την Ευρωπαϊκή Ένωση απελευθέρωσαν την αγορά ηλεκτρισμού, στήριξαν την απολιγνιτοποίηση, δημιούργησαν το χρηματιστήριο ενέργειας, προώθησαν την αντικατάσταση «συμβατικών» μορφών ενέργειας με ανανεώσιμες που τις χρυσοπληρώνουμε. Έτσι οι ενεργειακοί όμιλοι έχουν εκτινάξει τα κέρδη τους. Αυτοί θα έχουν σίγουρα εύκολο χειμώνα!

Λύση δεν είναι τα ψυχούλα της κυβέρνησης που και αυτά θα δίνονται με την προϋπόθεση τα νοικοκυριά περικόψουν βασικές λειτουργίες τους! Πρόκειται για επιδοτήσεις από χρήματα που εισπράχτηκαν όλα αυτά τα χρόνια από το λαό και τώρα θα καταλήξουν με άλλο τρόπο στους παρόχους ενέργειας. Λύση δεν είναι ούτε μια κρατικοποιημένη ΔΕΗ που θα λειτουργεί όπως και στο παρελθόν αντιμετωπίζοντας τις λαϊκές ανάγκες για ενέργεια σαν εμπόρευμα.

Όλους εμάς που παλεύουμε καθημερινά για την επιβίωση δε μας ταιριάζει να σκεφτόμαστε αν θα ανοίξουμε το κλιματιστικό, το θερμοσίφωνα, αν θα βάλουμε πετρέλαιο, αν θα βάλουμε τη σόμπα στην πρίζα.

Λύση για μας είναι να οργανώσουμε τον αγώνα και την αλληλεγγύη μας μέσα από τα σωματεία μας για να μην υπάρξει καμία οικογένεια που θα κρυώνει στο σπίτι της, κανένα παιδί που θα ξεπαγιάζει την ώρα του μαθήματος, κανένας ηλικιωμένος και άρρωστος που θα κινδυνέψει.

Στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  ’’στέλνουμε το λογαριασμό’’ στους επιχειρηματικούς ομίλους και στις κυβερνήσεις τους.

Τα σωματεία :

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ –ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ  

ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ – ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΘΡΑΚΗΣ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΕΒΡΟΥ

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο