Παραμένει σε κατάσταση συναγερμού ο νομός Έβρου – Μετακινούνται νοτιότερα τα νερά (video)

Παραμένει σε κατάσταση συναγερμού ο νομός Έβρου καθώς η στάθμη του νερού παραμένει μισό μέτρο πάνω από το Όριο συναγερμού στο Πέταλο, και ένα  μέτρο πάνω από το όριο στο Πύθιο.

Οι υδάτινοι όγκοι πλέον μετακινούνται νοτιότερα, με το φαινόμενο να συνεχίσει να είναι σε έξαρση και τις επόμενες ημέρες, επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Στο βόρειο τμήμα του νομού και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Ορεστιάδας, τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα και προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις για έντονο πλημμυρικό φαινόμενο, καθώς έχει πέσει η στάθμη τόσο στον Έβρο όσο και στον Άρδα, δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Μαυρίδης, προσθέτοντας πως στα περισσότερα σημεία το νερό είναι περίπου ενάμιση μέτρο κάτω από τα αναχώματα, ενώ τα νερά αποτραβιούνται με γρήγορο ρυθμό.

Στο  νότιο τμήμα του νομού, στη Δημοτική Ενότητα Φερών,  μετά τη σύγκληση του ΣΟΠΠ, αποφασίστηκε, να μη γίνει καμία ενέργεια, εαν το νερό δεν φτάσει στα 50 εκατοστά από το ύψος των αναχωμάτων.

Μέχρι τώρα, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συμβαίνει, αλλά σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιες αρχές, κάνουν ότι μπορούν προκειμένου τα νερά να διοχετεύονται στη θάλασσα και όχι στον κάμπο, επεσήμανε ο Αντιοδήμαρχος Φερών, Νίκος Γκότσης.