ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΠαπαδόπουλος: Μέχρι τέλους του έτους το ΠΔ για την ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής...

Παπαδόπουλος: Μέχρι τέλους του έτους το ΠΔ για την ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής στην Ορεστιάδα

«Είμαστε ένα βήμα πριν την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση της Κτηνιατρικής», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Διαμαντής Παπαδόπουλος, με αφορμή τη συνάντηση και ενημέρωση που είχε για το θέμα, από την υπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, αλλά και τη συμπλήρωση ενός έτους από την εξαγγελία ίδρυσης της Κτηνιατρικής Σχολής στην πόλη, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού και πολυμελούς υπουργικού κλιμακίου στην Ορεστιάδα, στις 4 Οκτωβρίου 2024. Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, το Προεδρικό Διάταγμα έχει φύγει από το υπουργείο Παιδείας και από το υπουργείο Εσωτερικών και βρίσκεται για υπογραφή στο υπουργείο Οικονομικών.

Στη συνέχεια, περίπου στα τέλη του έτους, αναμένεται να πάρει και την τελική υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχε ο δήμαρχος Ορεστιάδας από την υπουργό Παιδείας. Ο ίδιος αναγνώρισε ότι «δυστυχώς, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ίδρυσης ενός πανεπιστημιακού τμήματος, επειδή περνούν από πολλά υπουργεία, φέρνουν καθυστερήσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν σε “τρέξιμο” κατά τις επόμενες φάσεις προετοιμασίας», τόσο για την ένταξη των έργων στις «στρατηγικές επενδύσεις» όσο και για τη στελέχωση του τμήματος αλλά και άλλα ζητήματα που θα πρέπει να διεκπεραιωθούν.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, είναι σε εξέλιξη και οι διαδικασίες για τις υποδομές που απαιτείται να γίνουν για να λειτουργήσει η Κτηνιατρική. «Το πρώτο κτίριο, που θα γίνει δίπλα στις υφιστάμενες, κεντρικές εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, είναι ήδη μελετημένο και έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από την ΠΑΜΘ, και από την ενημέρωση που έχουμε, επίκεται εντός του επόμενου διμήνου η δημοπράτησή του», ανέφερε συγκεκριμένα.

Σε ό,τι αφορά την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου Ορεστιάδας αλλά και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην περιοχή του Πενταλόφου, ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε πως για το Μουσικό Σχολείο αναμένεται η αδειοδότηση του υπουργείου Παιδείας, η οποία καθυστέρησε εξαιτίας του κτιριακού της. «Το θέμα φαίνεται ότι βρίσκει πλέον τη λύση του, αφού στη συνάντηση που είχε η αρμόδια αντιδήμαρχος, Χριστίνα Γκιλιλούδη με τη νέα διοικήτρια της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), υπήρξε η διαβεβαίωση ότι θα εγκριθεί από τη ΔΥΠΑ η παραχώρηση χώρου στις εγκαταστάσεις της στην Ορεστιάδα, και εμείς θα πρέπει να προχωρήσουμε στις απαραίτητες υποδομές εντός των χώρων που θα μας παραχωρηθούν, για να λειτουργήσει εκεί το Μουσικό Σχολείο, όχι για το 2026, αλλά για το 2027».

Τέλος, σε ό,τι αφορά το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι σε σχέση με τα ζητήματα της Κτηνιατρικής και του Μουσικού Σχολείου «είναι ευκολότερα τα πράγματα», τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τα κτιριακά ζητήματα, αφού ο δήμος διαθέτει δικά του κτίρια που μπορούν να εξυπηρετήσουν ένα τέτοιο Κέντρο.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου
Συνέντευξη: Βασίλης Πρεμίδης
Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Εκπαιδευτικοί Έβρου: Κινητοποίηση στην Κομοτηνή για τις πειθαρχικές διώξεις στο 1ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης

Σε κινητοποίηση καλεί τους εκπαιδευτικούς η Α’ ΕΛΜΕ Έβρου τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2026...

Αλεξανδρούπολη: Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Χημείας Γιάννης Σταφυλάς

Θλίψη προκαλεί στην Αλεξανδρούπολη και στη Σαμοθράκη, τόπο καταγωγής του, η είδηση του θανάτου...

Ψήφισμα Ιατρικού Συλλόγου Έβρου για τον θάνατο του παθολόγου Γεωργίου Τσακαλίδη

Το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, εκφράζει τη μεγάλη οδύνη του, για την απώλεια...

1.538 προσλήψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους – 21 θέσεις στον Έβρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 1.538 προσλήψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς...

Παρόμοια