Πέμπτη, 3 Ιουλίου, 2025
28.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΠεριφερεια ΑΜ-θΠΑΜΘ: Από την ιδέα και τον σχεδιασμό στην υλοποίηση!

ΠΑΜΘ: Από την ιδέα και τον σχεδιασμό στην υλοποίηση!

Η Περιφέρεια ΑΜΘ στο χρονικό διάστημα από 8 – 10 Απριλίου συμμετείχε για πρώτη φορά στο ετήσιο Πανευρωπαϊκό φόρουμ συνάντησης μεγάλων τουριστικών γραφείων και αεροπορικών εταιριών - ROUTES 2025

Η Περιφέρεια ΑΜΘ κινείται πλέον σταθερά στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της Εξωστρέφειας και της ανάδειξης του συνολικού τουριστικού προϊόντος που διαθέτει ο τόπος μας. Στο πλαίσιο αυτό περάσαμε ήδη στο δεύτερο στάδιο της προσπάθειας για την προσέγγιση των αεροπορικών εταιριών.

Από το σχεδιασμό και την ιδέα, που περιελάμβανε τις εργασιακές συσκέψεις με την Fraport, περάσαμε στην στόχευση συγκεκριμένων εταιριών και χωρών. Η Περιφέρεια ΑΜΘ στο χρονικό διάστημα από 8 – 10 Απριλίου συμμετείχε για πρώτη φορά στο ετήσιο Πανευρωπαϊκό φόρουμ συνάντησης μεγάλων τουριστικών γραφείων και αεροπορικών εταιριών – ROUTES 2025 – που για το 2025 έλαβε χώρα στην Σεβίλλη της Ισπανίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Παναγιώτης Αρχοντής μαζί με  τον τεχνικό σύμβουλο, ο οποίος έχει προσληφθεί από τη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ στο πλαίσιο υλοποίησης της παραπάνω πολιτικής στόχευσης, συμμετείχαν σε πολλά και σημαντικά ραντεβού με τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες αλλά και σημαντικά τουριστικά γραφεία, στο διάστημα της παρουσίας τους στην Σεβίλλη. Συγκεκριμένα οι συναντήσεις έγιναν με τις εξής αεροπορικές εταιρίες:

Κυπριακές αερογραμμές

Euro wings

Easy Jet

Jet2

Transavia

Aegean

Sky Express

Lot

TUI

Condor

Corendor

Edelwiis

Στην διάρκεια των συναντήσεων διαπιστώθηκε, από τους εκπροσώπους των αεροπορικών εταιριών ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ για πρώτη φορά συμμετείχε σε επίπεδο διοίκησης, – με αιρετό εκπρόσωπο στην ετήσια αυτή  συνάντηση. Το γεγονός αυτό ερμηνεύτηκε ως δηλωτικό, τόσο της πολιτικής βούλησης, αλλά και της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει η διοίκηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χριστόδουλου Τοψίδη, το συγκεκριμένο θέμα.

Ο φιλόδοξος στόχος κατέχει πρωτεύουσα θέση στο σχέδιο δράσης, καθώς για χρόνια ήταν ένα άπιαστο όνειρο, για θεσμικούς και επαγγελματικούς παράγοντες στο χώρο.

Το πρώτο βήμα για την προσέγγιση με τις αεροπορικές εταιρίες έγινε!!! Για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, έχουν προγραμματιστεί εργασιακές συσκέψεις με όλες τις εταιρίες, προκειμένου να διευθετηθούν τεχνικές λεπτομέρειες και επιμέρους ζητήματα για την έναρξη της συνεργασίας.

Ο στόχος ένας!!!

 Νέες πτήσεις για τα δυο μας αεροδρόμια με όσο το δυνατόν περισσότερες αεροπορικές εταιρίες. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί στρατηγική ανάπτυξη του αεροπορικού τουρισμού με ιδιαίτερα ισχυρό προσθετικό πρόσημο για την ανάπτυξη του τόπου μας και “άνοιγμα” της σεζόν καθιστώντας την Περιφέρεια ΑΜΘ ένα ελκυστικό και εύκολα προσβάσιμο τουριστικό προορισμό.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ – ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Παναγιώτης Αρχοντής

Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού

Περιφέρειας ΑΜΘ

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Ροδόπης

«Ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο των προσπαθειών μας. Αυτό είναι και το όραμά μας...

POP UP! Κουλ: Το κρασί της Θράκης… αλλιώς, στον πεζόδρομο του Ταχυδρομείου

Στο πλαίσιο της 4ης ημέρας της Ναυτικής Εβδομάδας Αλεξανδρούπολης, ο πεζόδρομος του Ταχυδρομείου μεταμορφώθηκε...

Οι αλλαγές στις επιδοτήσεις που φέρνει η κυβέρνηση λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ – Εκτός πραγματικότητας οι αριθμοί για μέλι και βιολογική κτηνοτροφία

Στις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση λόγω της υπόθεσης ΟΠΕΚΕΠΕ, χαρακτηρίζοντας πρώτη προτεραιότητα την...

Παρόμοια