fbpx
9.9 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

ΠΑΜΕ: Συλλαλητήριο την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

- Χορηγούμενη-

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες που αγωνιούν για τη ζωή και το μέλλον μας.

Καλούμε όλα τα Σωματεία, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, που δεν μπορεί να βλέπει άλλο τη σήψη και την κατρακύλα της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος, Καραγεωργόπουλος, Βασιλόπουλος, Κουτσούκης και λοιποί) και την υπονομευτική δράση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Έβρου.

Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τη δράση μας για να μην ψηφίσει η κυβέρνηση το κατάπτυστο νομοσχέδιο. Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.
Πατάμε πάνω στις δυο απεργιακές μάχες 24 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη, που πέταξαν στα σκουπίδια τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, των εργοδοτών, της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Έβρου, που οι εργαζόμενοι ονόμασαν συνδικαλιστική μαφία, που επιδιώκουν να περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα χωρίς να κουνηθεί φύλλο.
Να πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Την πολιτική που δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης.
· Κυβέρνηση και εργοδοσία επιδιώκουν τον οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων, αφού για την επέκτασή τους απαιτείται “τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου”, που θα φέρει νέα συμπίεση των μισθών.
· Ενισχύουν εκ νέου τις Ενώσεις Προσώπων, που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της Κλαδικής.
· Ακόμα και οι Τοπικές Κλαδικές Συμβάσεις θα υπερισχύουν έναντι Κλαδικών Συμβάσεων, που θα συμπιέσουν ακόμη περισσότερο τους ήδη άθλιους μισθούς.
· Προωθούν το “ηλεκτρονικό μητρώο” και την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες, πλήρες φακέλωμα δηλαδή όσων εργαζομένων αγωνίζονται και συμμετέχουν στα σωματεία τους.
· Καταργούν και το ελάχιστο δικαίωμα για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ.
· Θεωρούν τον εργαζόμενο συνυπεύθυνο για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων!
· Υπονομεύουν την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12%, που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης.
· Ορίζουν τον υπουργό Εργασίας ως “ανώτατο άρχοντα”, για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.
Παίρνοντας “φόρα” από τον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και το αντεργατικό του πλαίσιο νομίζουν ότι θα σαρώσουν τα πάντα.
Προχωρούν παραπέρα με την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, αξιοποιώντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για να χτυπήσουν ό,τι έχει απομείνει από τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Συνεχίζουμε τον αγώνα ξεπερνώντας τα εμπόδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Ν. Έβρου, που έκαναν ό,τι μπορούσαν για υπάρξει σιγή νεκροταφείου απέναντι στο νομοσχέδιο της ΝΔ, ξοφλώντας με αυτόν τον τρόπο τις δεσμεύσεις τους απέναντι στον ΣΕΒ και τους άλλους εργοδότες για στήριξη των μέτρων, σπέρνοντας σύγχυση και μοιρολατρία.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ
ΟΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΗΣ, ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

. Διαδηλώνουμε μαζικά, δυναμικά, ταξικά
Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στις 19:00
στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο