fbpx
7.2 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, Απρ 21, 2021

ΠΑΜΕ: Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της 30ης Μαΐου 2018

- Χορηγούμενη-

Συνέντευξή τύπου έδωσαν τα μέλη του ΠΑΜΕ προσκαλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν στην μεγάλη πανελλαδική απεργία που οργανώνεται για την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018.

- Χορηγούμενη-1

***

ΚΛΑΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ, πρόεδρος του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Έβρου

Την Κυριακή 20 Μάη πραγματοποιήθηκε μαζική σύσκεψη εκπροσώπων εργατικών σωματείων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, φοιτητών και του συλλόγου γυναικών Αλεξ/πολης. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι έχουμε χορτάσει από φιέστες και πανηγυρισμούς για τη «δίκαιη ανάπτυξη», που έστησαν η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι σε όλη τη χώρα, την ώρα που δεν έχουν σταματήσει ούτε μέρα να σχεδιάζουν και να υλοποιούν μέτρα που μας αφήνουν χωρίς σταθερή δουλειά, χωρίς μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.
Έχουμε χορτάσει από υποσχέσεις ότι δήθεν έρχονται καλύτερες μέρες, όταν δουλεύουμε για δυο και τρεις, όταν σακατεύουν όχι μόνο τον εργάσιμο αλλά και τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που μας απομένει.
Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα λόγια της κυβέρνησης περί “μεταμνημονιακής” εποχής αφού όχι μόνο δε φέρνουν ανακούφιση και λύτρωση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσουν την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ. Είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν τα κέρδη με νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας στους χώρους δουλειάς, με μισθούς πείνας, δουλειά τις Κυριακές, χωρίς ανάπαυση, χωρίς ανάσα. Η “ανάπτυξή” τους θα στηθεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας.
Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει γι’ αυτούς και για μας ανάπτυξη. Το ζήσαμε και το ζούμε στο πετσί μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κλάδος του τουρισμού που δε γνώρισε κρίση, κάθε μέρα την προηγούμενη χρονιά οι μεγαλοξενοδόχοι μοιράζονταν πάνω από 30 εκατομμύρια νέα κέρδη την ίδια ώρα που οι ξενοδοχοϋπάλληλοι έβλεπαν να μειώνονται οι μισθοί τους, να εντατικοποιείτε η εργασία τους, να δουλεύουν δωδεκάωρα εφταήμερα σε άθλιες και εξοντωτικές συνθήκες. Και δεν είναι ο μόνος κλάδος που συμβαίνουν όλα αυτά.
Αυτή είναι η “δίκαιη ανάπτυξη” που από κοινού κυβέρνηση, κόμματα του μνημονίου, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, επιμελητήρια μαζί με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες προπαγανδίζουν.

Νίκη Δραμανίδου μέλλος του ΔΣ της Β ΕΛΜΕ Εβρου

Οι πλειοψηφίες στις συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) με «σημαία» τους τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, βρίσκονται απέναντι από τις ανάγκες των εργαζόμενων, απόντες από τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις τους, προσπαθούν να επιβάλουν τα αιτήματα της μεγαλοεργοδοσίας για να τα παλέψει ο φτωχός λαός! Έστησαν και μια “συμμαχία προθύμων” για να ξεγελάσουν, να ρίξουν στάχτη στα μάτια, να βγουν από την ανυποληψία και την απαξίωση. Τέτοια φιέστα στήνουν στις 30 Μάη! Καλούν τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν και να απεργήσουν για “την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας”, να διαδηλώσουν δηλαδή με τα αιτήματα και το πλαίσιο του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ, των μνημονίων και της Κυβέρνησης. Και αυτό το ονομάζουν «εθνικό σχέδιο»!
Είναι οι ίδιες δυνάμεις που επιχείρησαν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου για να περάσουν όλα τα μέτρα της κυβέρνησης και του τρίτου μνημονίου, οι πλειστηριασμοί, οι ιδιωτικοποιήσεις, η φοροληστεία, οι απολύσεις, ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας.
Να γιατί είναι αναγκαίο να απομονωθούν και από την άλλη να είναι μαζικές και δυναμικές οι απεργιακές συγκεντρώσεις των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, της νεολαίας, των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων.
Να δώσουμε όλες και όλοι το παρόν στην απεργία και στη συγκέντρωση την Τετάρτη 30 Μάη στις 10:30 το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξ/πολης.

Τρέλλη Φανή, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Αλεξ/πολης

Στις 30 Μάη έχουμε ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ λόγους να απεργήσουμε και να βρεθούμε στη συγκέντρωση στις 10:30 μπροστά στο Δημαρχείο, απέναντι σ’ αυτούς που θέλουν να μας πείσουν, όχι μόνο να αποδεχτούμε την «ανάπτυξη» που μας σερβίρουν, αλλά να θυσιάσουμε τα πάντα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Με τη μαζική μας παρουσία να διεκδικήσουμε:
· Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές, ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ανέργων
· Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
· Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
· πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε όλους τους σπουδαστές που εργάζονται στην πρακτική τους.
· Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
· Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
· Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
· Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
· Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες, μείωση του κόστους παραγωγής και κατάργηση όλων των χαρατσιών. Μηδενικό ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης και αγροεφόδια.
· Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
· Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων
· να προσληφθούν με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας με δικαιώματα όσοι εργάζονται στην καθαριότητα νοσοκομείων, σχολείων, κτλ.
· να εφαρμοστούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, να μπει φρένο στην εντατικοποίηση που εκτός των άλλων οδηγεί και σε εργοδοτικά εγκλήματα
· να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες ανάδειξης του ναού στον Πόταμο ώστε να προστατευθούν οι αρχαιότητες αλλά και να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι συνάδελφοι εργάτες αρχαιολογίας

Νίκος Κουκουράβας, νέος επιστήμονας, μέλος απερχόμενου ΔΣ συλλόγου τοπογράφων

Η 30ή του Μάη πρέπει να είναι η μέρα που συνολικά ο λαός μας θα διαδηλώσει ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και των μονοπωλιακών ομίλων. Ενάντια στα χαράτσια και στη φοροληστεία, ενάντια στους πλειστηριασμούς και στις κατασχέσεις.
Τα όμορφα λόγια τους δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα: Ότι τα λαϊκά αιτήματα για κάλυψη των διευρυνόμενων αναγκών συγκρούονται αντικειμενικά με τις επιδιώξεις των μονοπωλίων.
Εμείς οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες έχουμε βρεθεί και θα ξαναβρεθούμε μαζί με τους εργατοϋπαλλήλους, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους μικρομαγαζάτορες, τους άνεργους και συνταξιούχους.
Αυτή είναι η δική μας Κοινωνική Συμμαχία!
Αυτή η δράση και πραγματική Κοινωνική Συμμαχία έχει ήδη δώσει ορισμένα θετικά δείγματα γραφής στους αγώνες που αναπτύχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια (ενάντια στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, τον αντιασφαλιστικό νόμο, ενάντια στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, για τη νομοθέτηση της Κυριακής αργίας, τώρα ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς) και πρέπει να τη στηρίξουμε και να την ενδυναμώσουμε με τη συμμετοχή μας, όχι να την “θυσιάσουμε” στις επιδιώξεις και τις αυταπάτες που καλλιεργούν απλόχερα οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Επιδιώκουν να στριμώξουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των νέων ανθρώπων, συνολικά του λαού μας, στη μέγγενη των θυσιών και των μειωμένων απαιτήσεων, στη λογική του “μικρότερου κακού”, στην αποδοχή της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης ως μονόδρομου. Δε θα τους περάσει.
Συνεχίζουμε πιο δυναμικά τον αγώνα μας! Όλοι και όλες στην απεργία στις 30 Μάη και στη συγκέντρωση 10:30 το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ