Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
28.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓενικαΠΑΜΕ Έβρου: Υπάρχουν πολλά κενά σε εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς

ΠΑΜΕ Έβρου: Υπάρχουν πολλά κενά σε εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Αντίθετα με όσα λέγονται από το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση περί επιστροφής στην «κανονικότητα» και στην εκπαίδευση, η εικόνα που ζούμε είναι εντελώς διαφορετική. Ενώ βγαίνει ο Σεπτέμβρης υπάρχουν ακόμα πολλά κενά σε εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς.

Την ίδια ώρα που υπάρχουν 25άρια και 27άρια τμήματα και τα παιδιά μας στοιβάζονται στις σχολικές αίθουσες, που παρεμπιπτόντως ακόμα δεν έχουν παρθεί μέτρα αντισεισμικής προστασίας, την ίδια ώρα που με την έναρξη της σχολικής χρονιάς κληθήκαμε να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη σχολική «λίστα» και τις υπόλοιπες δραστηριότητες των παιδιών μας, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και διάφορες καταστάσεις που προκύπτουν από τις ελλείψεις δασκάλων ειδικότητας και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, πολλοί εργαζόμενοι γονείς, κυρίως παιδιών που φοιτούν στις πρώτες τάξεις των δημοτικών σχολείων, απελπισμένοι αναζητούν τρόπους για να παραλάβουν τα παιδιά τους 1 και 2 ώρες νωρίτερα, 2-3 φορές την εβδομάδα, μιας και οι τάξεις τους σχολούν νωρίτερα λόγω των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Τα δε παιδιά που φοιτούν στο ολοήμερο, για τις ώρες αυτές, καταντούν «περιφερόμενοι επισκέπτες» από τάξη σε τάξη.

Οι ανάγκες για εκπαιδευτικό προσωπικό είναι μόνιμες, δεν προέκυψαν τώρα, ήταν γνωστές από καιρό. Η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, δεν προχωρούν στις απαραίτητες προσλήψεις αλλά ούτε καν στην πρόσληψη όλων των αναπληρωτών από την αρχή της χρονιάς.

Απαιτούμε άμεσα την κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Κανένα τμήμα πάνω από 20 παιδιά. Πραγματικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας

Κλάδης Διονύσης               Χιώνης Γιάννης

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Ροδόπης

«Ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο των προσπαθειών μας. Αυτό είναι και το όραμά μας...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Τούρκος TikToker πλήρωσε €22,5 σε ελληνική ταβέρνα και εξόργισε τους συμπατριώτες του – «Μη δίνουμε λεφτά στους Έλληνες» του έγραψαν

Ορυμαγδό σχολίων προκάλεσε βίντεο στο TikTok από γεύμα που έφαγε σε ελληνική ταβέρνα ο...

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο στην πρώτη δεκάδα με τα μεγαλύτερα ποσοστά μετακίνησης πληθυσμού σε ολόκληρη την Ελλάδα

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο. Τρεις ακριτικές περιοχές της ΠΕ Έβρου που σ' ότι αφορά στο...

Παρόμοια