fbpx
7 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, 2020

ΠΑΜΕ Έβρου: Ανακοίνωση για τους εργαζόμενους στις τράπεζες

- Χορηγούμενη-

Η κατάσταση στον κλάδο των τραπεζών σήμερα έχει επιφέρει τρομερές αρνητικές αλλαγές στα εργασιακά μας δικαιώματα. Υπάρχουν 8 διαφορετικές σχέσεις εργασίας, άρα και δεκάδες διαφορετικά μισθολόγια. Για ίση εργασία υπάρχει άνιση αμοιβή ενώ η εργολαβική και νοικιασμένη εργασία αφορά χιλιάδες εργαζόμενους. Οι συγχωνεύσεις, οι απολύσεις (εθελούσιες), τα μειωμένα ασφαλιστικά και μισθολογικά μας δικαιώματα, οι απλήρωτες υπερωρίες, η εντατικοποίηση της εργασίας, η στοχοθεσία, η σύνδεση μισθού – παραγωγικότητας έχουν πλέον γίνει καθεστώς.

Οι τράπεζες έχουν κάνει χρήση όλου του νομοθετικού οπλοστασίου που τους έχουν παράσχει οι εκάστοτε κυβερνήσεις προκειμένου να αυξήσουν τη κερδοφορία τους, πατώντας στις πλάτες των εργαζομένων τους. Συνεχίζουν το κλείσιμο καταστημάτων, τις αποσπάσεις και μεταθέσεις συναδέλφων πολλά χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και τις ανάγκες των οικογενειών τους. Δημιουργούν ασφυκτικές καταστάσεις ώστε να εξαναγκαστούν εργαζόμενοι να αποχωρήσουν και με τις νέες «εθελούσιες» που ετοιμάζονται να «τρέξουν» το επόμενο διάστημα.

- Χορηγούμενη-

Σκοπός των διοικήσεων είναι η αύξηση των κερδών των τραπεζών, κέρδη που δεν συμβαδίζουν με τα εργασιακά μας δικαιώματα. Η όποια ανάπτυξη πατάει πάνω στα σμπαραλιασμένα εργατικά δικαιώματα, γεγονός που φαίνεται και στο χώρο των τραπεζών.
Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες. Προπαγανδίζει την «μεταμνημονιακή» εποχή και την οριστική «έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση», καλλιεργεί αυταπάτες στο λαό ότι μπορεί δήθεν να είσαι και με την καπιταλιστική ανάπτυξη και με την ευημερία του λαού, αλλά νομοθετεί υπέρ του κεφαλαίου. Επαναφέρει τον νόμο Βρούτση (τον νόμο Αχτσιόγλου- Βρούτση για την ακρίβεια), με τον οποίο καταργούνται στην ουσία οι συλλογικές διαπραγματεύσεις που είναι η φάκα παρουσιάζοντας ως τυρί την ελάχιστη αύξηση του κατώτατου μισθού. Προχωρά τις κατασχέσεις των λαϊκών περιουσιών. Δίνει γη και ύδωρ στο ΝΑΤΟ, στους δολοφόνους των λαών. Στηρίζει έμπρακτα τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών.
Ως εδώ!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Χρειάζεται τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για κλαδική σύμβαση εργασίας των εργαζομένων στις τράπεζες. Η κλαδική σύμβαση αφορά πρώτα και κύρια τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας. Δεν μπορούμε να αφήσουμε να διαχειρίζονται τις ζωές μας συνδικαλιστικές ηγεσίες και παρατάξεις που βρίσκονται στην υπηρεσία των εργοδοτών, που εξυπηρετούν πρώτα και κύρια τους στόχους και τους σχεδιασμούς των εργοδοτών και της κυβέρνησης.
Μην επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τα δικαιώματά μας, με τις ζωές των οικογενειών μας. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Απορρίπτουμε τη λογική του μικρότερου κακού. Οργανώνουμε την πάλη για υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης που θα καλύπτει τις δικές μας ανάγκες. Με γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς αποφασίζουμε τη δική μας απάντηση σε εργοδοσία και κυβέρνηση. Κανένας εργαζόμενος να μην αισθάνεται μόνος του.

- Advertisement -

Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΧΗΤΙΚΗ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΑΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

 
Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

- Χορηγούμενη -