Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
20.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΠ. Μιχαηλίδης: Καταργούν θέσεις στάθμευσης-φορτοεκφόρτωσης ενώ τις προβλέπει ρητά το έργο (ΕΣΠΑ)...

Π. Μιχαηλίδης: Καταργούν θέσεις στάθμευσης-φορτοεκφόρτωσης ενώ τις προβλέπει ρητά το έργο (ΕΣΠΑ) στην πλατεία του Φάρου

Καταρρίπτεται η δικαιολογία της δημοτικής αρχής ότι δεν αλλάζει το φυσικό του αντικείμενο

Δυστυχώς και ενώ θα μπορούσε να έχει τροποποιηθεί από την αρχή το έργο «επέκταση ποδηλατόδρομου-διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης», τόσο ως προς το πλάτος όσο και προς την χάραξη του ποδηλατόδρομου, η σημερινή δημοτική αρχή μπροστά στον κίνδυνο της μονοδρόμησης και της εκτροπής των οχημάτων προς στην οδό Ψαρρών, αποφάσισε την τελευταία στιγμή εσπευσμένα να προχωρήσει σε αλλαγές που δυστυχώς είναι προς την λάθος κατεύθυνση, δυσχεραίνοντας περαιτέρω την κατάσταση.

Αλλαγές οι οποίες επηρεάζουν σαφώς το φυσικό αντικείμενο και τις παραδοτέες ποσότητες, κάτι το οποίο όπως δήλωναν αν συνέβαινε θα έθετε σε κίνδυνο την χρηματοδότηση του έργου (ΕΣΠΑ).

Συγκεκριμένα αντί να μειώσουν τις ποσότητες της επέκτασης της πλατείας του Φάρου και του εκεί ποδηλατόδρομου διατηρώντας το σημερινό ρεύμα κυκλοφορίας, αποφάσισαν σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου τα εξής παράλογα: 

Να αποξηλώσουν την διαχωριστική νησίδα και τα φωτιστικά τύπου led (χωρίς αυτό να προβλέπεται στην μελέτη) και να μειώσουν τις ποσότητες στο σύνολο της επέκτασης των πεζοδρομίων στην βόρεια πλευρά, με ταυτόχρονη κατάργηση όλων των προβλεπόμενων από την εγκεκριμένη μελέτη θέσεων στάθμευσης και φορτοεκφόρτωσης.

Συνεπώς αν εφαρμοσθούν οι ανωτέρω αλλαγές πέρα από τους κινδύνους για την οικονομική επάρκεια του έργου, θα επιφέρουν και πλείστα κυκλοφοριακά προβλήματα από την κατάργηση των χωρών της αναγκαίας καθημερινής φορτοεκφόρτωσης των παρακείμενων καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας, σε ένα δρόμο διπλής κυκλοφορίας με συνολικά μόνο δύο ρεύματα, καθώς και επί πλέον επιβάρυνση με τις νέες χαμένες θέσεις στάθμευσης.

Όλα αυτά τα ζητήματα τα έχω φέρει με σχετική μου ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο, με σκοπό να συζητηθούν εκτός ημερήσιας διάταξης στην επόμενη συνεδρίαση.

Επί πλέον ερωτώ να εξηγηθεί πως είναι δυνατόν το πλάτος του ποδηλατόδρομου όπως έχει σήμερα διαμορφωθεί να ποικίλει σε διάφορα σημεία της διαδρομής του μεταξύ 2,8μ. και 1,80μ. κάτι που υποτίθεται πως απαγορευόταν από τις προδιαγραφές, σύμφωνα με όσα δήλωνε δημόσια ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων το τελευταία διάστημα στα τοπικά ΜΜΕ.

Μάλιστα για την καλύτερη κατανόηση του θέματος από πλευράς όλων των δημοτικών συμβούλων, αλλά και των ενδιαφερομένων φορέων και δημοτών, ζητώ να υπάρξει σύντομη παρουσίαση από πλευράς της τεχνικής υπηρεσίας με προβολή οπτικού υλικού από τις κατόψεις με την ανάπτυξη του ποδηλατόδρομου, αλλά και των τμημάτων στα οποία γίνεται η επέκταση των πεζοδρομίων στην περιοχή του Φάρου.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Ανεξάρτητος 

Δημοτικός Σύμβουλος

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Τούρκος TikToker πλήρωσε €22,5 σε ελληνική ταβέρνα και εξόργισε τους συμπατριώτες του – «Μη δίνουμε λεφτά στους Έλληνες» του έγραψαν

Ορυμαγδό σχολίων προκάλεσε βίντεο στο TikTok από γεύμα που έφαγε σε ελληνική ταβέρνα ο...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Αγγίζουν τα 800 εκ. ευρώ τα χρέη μεγαλο-οφειλετών του Έβρου προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ

Εκατόν τριάντα τέσσερα (134) Νομικά Πρόσωπα (εταιρείες, επιχειρήσεις, ακόμα και συνεταιρισμοί) του Έβρου, βρίσκονται...

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Έβρου

«Από την έναρξη της θητείας μας μέχρι σήμερα, υλοποιούμε στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου έργα...

Παρόμοια