fbpx
30 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 7 Αυγούστου, 2020

Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης (φώτο & βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Με κάθε επισημότητα και παρουσία πλήθους κόσμου, όλων των επίσημων θεσμικών  εκπροσώπων φορέων της πόλης, των βουλευτών του νομού, πρώην δημάρχων της Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε η δημόσια για πρώτη φορά, ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής μπροστά στο Νομαρχείο στην παραλία της πόλης.

Την τελετή της ορκωμοσίας ευλόγησε ο μητροπολίτης Άνθιμος Αλεξανδρουπόλεως, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό, αμέσως μετά την ορκωμοσία όλων των δημοτικών συμβούλων και των τοπικών συμβουλίων των Κοινοτήτων.

- Χορηγούμενη-

Ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στην γεωστρατηγική θέση της Αλεξανδρούπολης και τόνισε προς όλους, πως οι πολίτες αυτής της πόλης απαιτούν ενότητα και συνεργασία. Μπορεί το προεκλογικό κλίμα να τους δίχασε όμως σήμερα απαιτούν τη συνεργασία για τον κοινό σκοπό, το διάλογο όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου και την ανάγκη ομόφωνων αποφάσεων στα μεγάλα ζητήματα της Αλεξανδρούπολης, εξήγησε.

Παράλληλα έκανε έκκληση δουλειά από όλους για το κέρδος των πολιτών. Επίσης αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που είχε με τον απερχόμενο δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη όλα τα χρόνια της θητείας του και έδωσε τις καλύτερες ευχές του στο νέο δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη στον οποίο υποσχέθηκε στήριξη για όλα τα θέματα της πόλης.

Ο νέος δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης στην πρώτη του ομιλία προς τους πολίτες με το θεσμικό του πλέον ρόλο, ευχαρίστησε από καρδιάς τους πολίτες που τον εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους, εκτιμώντας την έντιμη προεκλογική του προσπάθεια.

“Σήμερα ορκιστήκαμε ενώπιον Θεού και ανθρώπων για ανιδιοτελή προσφορά και για την επίτευξη των υψηλών μας στόχων. Υπόσχομαι να αξιοποιήσουμε όλα τα πλεονεκτήματα της πόλης” είπε μεταξύ άλλων δηλώνοντας πως άμεσα θα ξεκινήσει η εφαρμογή του προεκλογικού του προγράμματος που θα φέρει τη μεταμόρφωση της πόλης. Μιας πόλης ισχυρής οικονομικά. πράσινης, ψηφιακής, τουριστικού προορισμού.

“Η Αλεξανδρούπολη θα είναι ένας δήμος πρότυπο, όχι μόνο στην καθαριότητα, αλλά και στη διαφάνεια” σημείωσε.

Κλείνοντας ευχαρίστησε και πάλι όλους τους πολίτες που του έκαναν την μεγάλη τιμή να τον εκλέξουν δήμαρχο και τους κάλεσε να σταθούν δίπλα στη νέα δημοτική αρχή και να συμμετέχουν στις όποιες αποφάσεις.

Η πρώτη ομιλία του Γιάννη Ζαμπούκη μετά την τελετή έχει ως εξής:

“Σεβασμιότατε,

κύριοι Βουλευτές,

κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

Στρατηγέ,

κύριοι εκπρόσωποι αρχών και φορέων,

κυρίες και κύριοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι,

αγαπητοί συνδημότες και Συνδημότισσες,

φίλες και φίλοι,

σας ευχαριστώ θερμά που σήμερα βρίσκεστε κοντά μας σε μια ιδιαίτερη ξεχωριστή στιγμή για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Σήμερα γιορτάζει η ελεύθερη έκφραση και η κοινωνία των πολιτών. Σήμερα γιορτάζουμε όλοι μας και γιορτάζουμε όλοι μαζί.

Πριν 10 μήνες ξεκινήσαμε με την ομάδα μας μία έντιμη προσπάθεια να επικοινωνήσουμε με τους συνδημότες μας, να τους παρουσιάσουμε τις θέσεις και τις προθέσεις μας, δηλώνοντας έτσι την επιθυμία μας να υπηρετήσουμε τον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε από την ύψιστη θέση ευθύνης, αυτή της Δημοτικής αρχής.

Οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν και μας επέλεξαν δίνοντας μας την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε το κοινό μας όνειρο.

Σήμερα ορκιστήκαμε ενώπιον Θεού και ανθρώπων ότι θα τηρήσουμε με ευλάβεια τις υποσχέσεις μας με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών της θέσης του καθενός από εμάς.

Να τιμήσουμε τον όρκο για ανιδιοτελή προσφορά σε έναν Δήμο για Όλους με Επίκεντρο τον άνθρωπο.

Για την επίτευξη αυτών των υψηλών στόχων μας που οφείλουμε όλοι να θέσουμε πάνω απ΄όλα προέχει η κοινωνική συνοχή.

Για το καλό του Δήμου μας πρέπει να προχωρήσουμε, με πνεύμα συνεργασίας και ενότητας.

Οι αιρετοί σύμβουλοι του δήμου Αλεξανδρούπολης μηδενός εξαιρουμένου πρεπει να βρισκόμαστε καθημερινά στην διάθεση του κάθε συνδημότη μας, για τη λύση όποιου προβλήματος αντιμετωπίζει, γνωρίζοντας όλοι τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν στη εποχή που διανύουμε.

Θα αξιοποιήσουμε όλα τα πρόσφορα μέσα και τα πλεονεκτήματα της ιδιαίτερης πατρίδας μας, για να την οδηγήσουμε στους δρόμους της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτιστικής, τουριστικής και αγροτικής ανάπτυξης.

Ως δημοτική αρχή ξεκινάμε άμεσα να εφαρμόζουμε το πρόγραμμα μας ώστε σύντομα\ να αρχίσει να διαφαίνεται το διαφορετικό, το νέο και το ελπιδοφόρο.

Με το πρόγραμμα μας δεσμευτήκαμε απέναντι στους συμπολίτες μας να μεταμορφώσουμε τον Δήμο μας όπως τον ονειρευόμαστε:

“έξυπνο ψηφιακά” κοινωνικά πιο ανθρώπινο οικονομικά ισχυρό καθαρό & πράσινο περιβαλλοντικά ευαίσθητο προσβάσιμο σε όλους παραγωγικό τουριστικό προορισμό
Κορυφαίο στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό

Με την βοήθεια όλων των εργαζομένων και όλων των δημοτικών συμβούλων καθώς και με μεθοδική, επίμονη και συστηματική δουλειά θα “δημιουργήσουμε όλοι” μαζί έναν Δήμο Πρότυπο.

Ένα Δήμο που θα λάμπει όχι μόνο από καθαριότητα θα λάμπει από διαφάνεια και αξιοκρατία, και σεβασμό στον πολίτη και τις ανάγκες του. Χωρίς αποκλεισμούς και “κοινωνικοπολιτικά φίλτρα”.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα είναι κεντρικός και μόνιμος επιβάτης του τραίνου της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, της ψηφιακής εποχής και της καινοτομίας. Καμιά ευκαιρία δεν θα επιτρέψουμε να μας ξεφύγει

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν, αλλά φυσικά και αυτούς που για οποιοδήποτε λόγο δεν είμασταν η επιλογή τους.

Τελικά ο μεγάλος νικητής είναι η Δημοκρατία και οι δημότες.

Στην νέα εποχή για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, καλώ όλους τους συνδημότες μας να σταθούν δίπλα μας, να γίνουν αρωγοί και συμπαραστάτες, να συμμετέχουν στις αποφάσεις.

Όλοι μαζί θα γυρίσουμε σελίδα για να εξασφαλίσουμε το αύριο που αξίζουμε .

Είναι στο χέρι μας να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες που επιζητούμε για να ζούμε υπερήφανοι, να ζούμε χαρούμενοι να ζούμε με αξιοπρέπεια

Να ζούμε σε ένα Δήμο για Όλους όπου πρωταγωνιστής θα είναι ο άνθρωπος, δηλαδή όλοι ΕΜΕΙΣ !

Σε ένα δήμο που δε θα πρέπει να ξεχνάμε εμείς οι διοικούντες οτι πρέπει να διοικούμε σύμφωνα με τους νόμους ,να μη ξεχνάμε οτι διοικούμαι ανθρώπους και οτι δε θα διοικούμε για πάντα .

Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου έγινε να με εκλέξετε σε αυτην την σπουδαία πόλη ως τον δημαρχο της Σας ευχαριστώ!

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς”.

- Χορηγούμενη-

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Η Πανήγυρις του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Αλεξανδρούπολης με όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του COVID-19 (βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 6 Αυγούστου, η Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αλεξανδρούπολης, όπου και τελέστηκε η λειτουργία με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19.
- Χορηγούμενη -