Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου, 2026
6.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΟρεστιάδα: Ξεκινά η Αποκριά 2026 με τον «Τσικνομπουρμπούλη» και συναυλία της DEMY

Ορεστιάδα: Ξεκινά η Αποκριά 2026 με τον «Τσικνομπουρμπούλη» και συναυλία της DEMY

Με πλήθος εκδηλώσεων σε πόλη και χωριά, ο Δήμος Ορεστιάδας δίνει το έναυσμα για την Αποκριά 2026, με επίκεντρο τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση του «Τσικνομπουρμπούλη», την Τσικνοπέμπτη 12 Φεβρουαρίου.

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί από τις 16:00 στην κεντρική πλατεία και στους κεντρικούς δρόμους της Ορεστιάδας, με μουσικά σύνολα, DJ και αποκριάτικη ατμόσφαιρα για μικρούς και μεγάλους. Η καρναβαλική παρέλαση θα ξεκινήσει στις 16:30 από το ύψος του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας (Ευγενίδειο) με κατεύθυνση προς την πλατεία, με τον «Τσικνομπουρμπούλη» να ανοίγει την πομπή και να ακολουθούν τα γκρουπ των συμμετεχόντων.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, στην κεντρική πλατεία θα παρουσιαστούν χορευτικά προγράμματα από το εφηβικό τμήμα του ΓΑΣ «Άμιλλα Προκόβας» με χορογραφίες reggaeton και τον Αθλητικό Σύλλογο «ΔΥΝΑΜΗ» Διδυμοτείχου με zumba. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει live συναυλία με τη γνωστή τραγουδίστρια DEMY.

Παρουσιαστές της εκδήλωσης θα είναι ο Σπύρος Σισμανίδης και η Παναγιώτα Ντούμπα, ενώ στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα θα πραγματοποιηθεί η απονομή βραβείων, μεταξύ των οποίων το βραβείο «Καλύτερης Αποκριάτικης Στολής» και το βραβείο «Καλύτερου Άρματος». Όλες οι ομάδες θα λάβουν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.

Στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων, από τις 2 έως τις 20 Φεβρουαρίου θα υλοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένας Μπέης στο Μουσείο» στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί αποκριάτικος χορός στο Πνευματικό Κέντρο Καβύλης, ενώ στις 13 Φεβρουαρίου στην κεντρική πλατεία θα πραγματοποιηθεί η δράση «Γαϊτανάκι της Αποκριάς των παιδιών και της χαράς».

Παράλληλα, το παραδοσιακό θρακιώτικο έθιμο του «Μπέη» θα αναβιώσει σε χωριά του Δήμου Ορεστιάδας, με σταθμούς τη Νέα Βύσσα, τη Μικρή Δοξιπάρα, τις Καστανιές, τη Λεπτή και τα Ρίζια. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τα παραδοσιακά Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου σε οκτώ χωριά του Δήμου.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Hellenic Train: Καταργεί τα επιβατικά δρομολόγια Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο και Αλεξανδρούπολη-Ορεστιάδα

Από αυτό το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, και μέχρι νεωτέρας, καταργούνται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών...

Και οι Φέρες στο νέο πρόγραμμα μετεγκατάστασης – Έως 10.000 ευρώ για μόνιμη εγκατάσταση

Στο πρόγραμμα «Μετεγκατάσταση» του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας εντάσσονται πλέον και οι Φέρες...

Κλειστά σχολεία τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου σε οικισμούς του Δήμου Σουφλίου λόγω χιονόπτωσης

Κλειστές θα παραμείνουν τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2026 οι σχολικές μονάδες σε οικισμούς του...

Δήμος Ορεστιάδας: Κανονικά η λειτουργία των σχολείων – Σε επιφυλακή λόγω καιρού

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον Δήμο Ορεστιάδας, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα...

Παρόμοια