Η «εποχή των παγετώνων» στην Ορεστιάδα-Στο φουλ φτυάρια, αλατιέρες και εκχιονιστικά -video

Το star στην Ορεστιάδα

Η «εποχή των παγετώνων» στην Ορεστιάδα https://www.evros24.gr/orestiada-star-xioni/

Posted by evros24.gr on Saturday, January 14, 2017

Μετά από δεκαπέντε μέρες συνεχούς χιονόπτωσης, η Ορεστιάδα θάφτηκε κυριολεκτικά στο χιόνι. Σήμερα, στο κέντρο της πόλης η κυκλοφορία των πεζών απαιτούσε ιδιαίτερη προσοχή, ενώ πολλοί δεν επιχείρησαν να οδηγήσουν, καθώς τα αυτοκίνητά τους, ούτε καν…. φαίνονται!

Η κάμερα του STAR και η Ραλλιώ Λεπίδου βρέθηκαν στην Ορεστιάδα.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, το χιόνι έχει ξεπεράσει τους 50 πόντους κι έχει θάψει όλα τα παγκάκια του πάρκου.

Σήμερα που  βγήκε ο ήλιος οι κάτοικοι της πόλης επέστρεψαν στους κανονικούς τους ρυθμούς, χωρίς να φοβηθούν καθόλου τα…. κοφτερά δόντια του!

Στην Ορεστιάδα η πρώτη δυνατή χιονόπτωση ξεκίνησε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Μετά από ένα μικρό…. διάλλειμα εμφανίστηκε η “Αριάδνη”,  που έκανε ιδιαίτερα αισθητή την επίσκεψή της στον βόρειο Έβρο.

Μετά από μέρες…ομηρίας στα σπίτια τους,  πολλοί ήταν εκείνοι  που νυχτοπερπάτησαν, στους χιονισμένους δρόμους της πόλης. Χθες το βράδυ, τα φτυάρια και τα εκχιονιστικά δούλεψαν στο φουλ!

Οι κάτοικοι του ακριτικού Έβρου είναι εξοικειωμένοι με τις… κακοκαιρίες. Όμως οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι περιμένουν να… μαλακώσει για τα καλά ο καιρός , ώστε  να μετρήσουν τις πληγές τους. Τεράστιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και πολλά ζώα παραμένουν ακόμη εκτεθειμένα στο χιόνι και τον παγετό.