Ο Δήμος Ορεστιάδας εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 451.360 ευρώ για την οριστική αποκατάσταση της στέγης του Κλειστού Γυμναστηρίου «Νίκος Σαμαράς».
Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και δίνει λύση σε ένα διαχρονικό πρόβλημα που κορυφώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα μεθοδικών ενεργειών του Δημάρχου Ορεστιάδας, Αδαμάντιου Παπαδόπουλου, ο οποίος ανέδειξε εξαρχής την ανάγκη μόνιμης αποκατάστασης της στέγης. Ο Δήμαρχος είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Ιωάννη Βρούτση, και τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Σταύρο Δερμεντζόπουλο, στις 18 Οκτωβρίου 2024, όπου τέθηκε το ζήτημα.
Μετά από σειρά επαφών και συνεννοήσεων, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε, στις 26 Σεπτεμβρίου 2025, πως εξασφαλίστηκαν οι αναγκαίοι πόροι για τη χρηματοδότηση του έργου, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Θράκη, στις 19 Οκτωβρίου.
Λίγες ημέρες αργότερα, η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, υπέγραψε τη σχετική απόφαση, ανοίγοντας τον δρόμο για την τεχνικά ορθή και μόνιμη αποκατάσταση της στέγης, με την τοποθέτηση νέας μεμβράνης τύπου TPO.
Το έργο έρχεται να αντικαταστήσει την προσωρινή λύση που είχε εφαρμοστεί πέρυσι, προσφέροντας πλέον οριστική προστασία και ασφάλεια στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου.
Όπως τονίζεται από τον Δήμο Ορεστιάδας, η εξέλιξη αυτή αντικατοπτρίζει τον τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής, που αντιμετωπίζει με συνέπεια, συνεργασία και επιμονή τα χρόνια προβλήματα της πόλης, επιδιώκοντας πράξεις και όχι λόγια.




















