Σάββατο, 31 Ιανουαρίου, 2026
7.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑστυνομικαΟρεστιάδα: Απέσπασαν από ηλικιωμένο 25.000 ευρώ με το πρόσχημα της χειρουργικής επέμβασης...

Ορεστιάδα: Απέσπασαν από ηλικιωμένο 25.000 ευρώ με το πρόσχημα της χειρουργικής επέμβασης σε συγγενικό πρόσωπο!

Συνελήφθησαν σήμερα (2-8-2025) τις πρώτες πρωινές ώρες σε οικισμό του Έβρου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ορεστιάδας με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας δύο -2- ημεδαποί,  μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραξαν απάτη και σε βάρος τους σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους που αναζητούνται.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι σε περιοχή του Έβρου, ηλικιωμένος ημεδαπός δέχτηκε τηλεφωνική κλήση από άγνωστο άνδρα, ο οποίος παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθή και προφασιζόμενος ότι συγγενικό πρόσωπο του ηλικιωμένου πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, κατάφερε να τον εξαπατήσει, πείθοντάς τον να παραδώσει το χρηματικό ποσό των -25.000- ευρώ στους δύο συλληφθέντες, οι οποίοι έχοντας ρόλο «εισπράκτορα», μετέβησαν με όχημα έξωθεν της οικίας του και παρέλαβαν τα χρήματα.

Μετά από σχετική καταγγελία του περιστατικού οι αστυνομικοί διεξήγαγαν επιστάμενες έρευνες και αναζητήσεις με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τους δράστες που επέβαιναν στο εν λόγω όχημα και να τους συλλάβουν.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ορεστιάδας.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη: Κλειστά Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Άνθειας την Παρασκευή 30/01 λόγω καιρικών φαινομένων

Με απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης αναστέλλεται η λειτουργία του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου...

Κρίσιμη επέμβαση στον Απαλό: «Έσπασαν» τη σιδηροδρομική γραμμή για να σωθεί ο οικισμός

Σε μια δραστική κίνηση προχώρησε πριν από λίγο η Πολιτική Προστασία στην περιοχή του...

Προκλητική επίσκεψη ακροδεξιού Τούρκου πολιτικού στην Ξάνθη: Η «τουρκική μειονότητα» θα έχει πάντα τη στήριξή μας

Στην Ελλάδα ταξίδεψε ο Τούρκος πολιτικός, Ουμίτ Οζντάγ. Ο αρχηγός του Κόμματος Νίκης (Zafer Partisi),...

«Δεν της άξιζε αυτό το τέλος» – Ξέσπασαν φίλοι της Μαρίας Αγγελακούδη που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη

Ένα αποτρόπαιο διπλό έγκλημα που είχε απασχολήσει για μήνες τις Αρχές εξιχνιάστηκε στη Μενεμένη...

Παρόμοια