ΑρχικήΕιδήσειςΓενικαΟλοκληρώθηκε το 4ο σεμινάριο του LIFE MareNatura για την προστασία απειλούμενων θαλασσοπουλιών

Ολοκληρώθηκε το 4ο σεμινάριο του LIFE MareNatura για την προστασία απειλούμενων θαλασσοπουλιών

Με τη συμμετοχή δεκάδων στελεχών ολοκληρώθηκε το 4ο σεμινάριο της Σχολής Θαλάσσιας Διατήρησης του έργου LIFE MareNatura, με αντικείμενο τη διαχείριση και προστασία δύο απειλούμενων ειδών θαλασσοπουλιών του Αιγαίου: του Αιγαιόγλαρος και του Μύχος.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο σε τρεις διαδοχικές εβδομάδες από τον ΟΦΥΠΕΚΑ, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ISPRA και τη Nature Conservation Consultants.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά 34 στελέχη φορέων, ενώ 13 εξ αυτών έλαβαν εξειδικευμένη πρακτική εκπαίδευση, συνδυάζοντας θεωρητική κατάρτιση με εντατική εκπαίδευση πεδίου.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στον Σαρωνικός κόλπος και τον Ευβοϊκός κόλπος, με εφαρμογή διεθνών πρωτοκόλλων παρακολούθησης θαλασσοπουλιών. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 27 βραχονησίδες και περισσότερες από 50 ώρες καταγραφών, τόσο στη θάλασσα όσο και από τη στεριά.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η Σχολή Θαλάσσιας Διατήρησης αποτελεί βασικό εργαλείο ενίσχυσης των γνώσεων και δεξιοτήτων των στελεχών του ΟΦΥΠΕΚΑ, συμβάλλοντας στην προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας. Το πρόγραμμα LIFE MareNatura χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό έργο που έχει υλοποιηθεί έως σήμερα στην Ελλάδα στον συγκεκριμένο τομέα.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Παρόμοια