Ολοένα και περισσότεροι προτιμούν το εξωτερικό για τις διακοπές του Αυγούστου (video)

Μπορεί ο Αύγουστος να θεωρείται ο μήνας των διακοπών, ωστόσο ολοένα και περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν τον Σεπτέμβριο για να ταξιδέψουν και να κάνουν τις διακοπές τους, καθώς τον Αύγουστο οι πληρότητες στα ξενοδοχεία είναι πολύ υψηλές, κυρίως από ξένους τουρίστες.

Τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, για τον λόγο αυτό πλέον εστιάζουν στο Σεπτέμβρη για να οργανώσουν τις εκδρομές, καθώς μπορούν να βρουν περισσότερα και κυρίως, φθηνότερα καταλύματα, τα οποία όσοι δικαιούνται, μπορούν να συνδυάσουν και με τα δελτία του κοινωνικού τουρισμού, και να μειωθεί ακόμα περισσότερο το κόστος, εξηγεί ο Αντώνης Παντίρης, ταξιδιωτικός πράκτορας.

Μία εναλλακτική λύση για την εποχή, είναι οι Ευρωπαϊκοί προορισμοί, καθώς, οι Ευρωπαίοι, αναζητούν προορισμούς στα νότια, όπως Ελλάδα Ιταλία Ισπανία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κυρίως στις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, πολύ οικονομικά πακέτα διακοπών. Από τους “top” προορισμούς, η Πολωνία, με την τιμή ενός ταξιδιού 9 ημερών, με ημιδιατροφή, να ανέρχεται στα 450 ευρώ ανά άτομο, προσθέτει ο Αντώνης Παντίρης.