Όλα έτοιμα για τον αγώνα δρόμου «VIA EGNATIA RUN» 2018 (video)

Όλα έτοιμα για την διεξαγωγή του 3ου αγώνα δρόμου VIA EGNATIA RUN 2018 ο οποίος θα πραγματοποιηθεί σε 3 διαφορετικά μέρη ταυτόχρονα, την Κυριακή 29 Απριλίου.

Ο αγώνας δρόμου «VIA EGNATIA RUN» αποτελεί αθλητική διοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου – Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η ιδέα «γεννήθηκε» το 2016 ως ανάγκη να υπάρξει ένα σημείο αναφοράς που θα καλύπτει διαχρονικά και βιωματικά την ιστορία και τον πολιτισμό της Αρχαίας Εγνατίας Οδού.

Χορηγούμενη

Το «VIA EGNATIA RUN» αποτελεί μια καινοτόμο δράση που με «αφετηρία» το παρελθόν, μας «ταξιδεύει» στο παρόν και στο μέλλον αυτού του τόπου.

Η ύπαρξη ενός δρομικού αγώνα με αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και το περιεχόμενο, δίνει μια διαφορετική προσέγγιση στους αγώνες μεγάλων αποστάσεων, για τους δρομείς.

Ο αγώνας δρόμου «VIA EGNATIA RUN» έχει ως στόχο να διασχίσει και να «αγγίξει» όλη την αρχαία Εγνατία Οδό και μέσω του αθλητισμού να προσεγγίσουν οι δρομείς τη διαδρομή που ένωσε στο παρελθόν την Κωνσταντινούπολη με τη Ρώμη, εμπορικά, οικονομικά, πολιτισμικά.

Η συμμετοχή για το 2018 έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις προηγούμενες, καθώς στις 3 διαδρομές, θα συμμετάσχουν συνολικά περισσότεροι από 1000 δρομείς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημιμαραθώνιο 21 χιλιομέτρων, με αφετηρία το αρχαιολογικό μνημείο ΧΑΝΑ στην Τραϊανούπολη και τερματισμό το Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης, αγώνα δρόμου και βαδίσματος 5 χιλιομέτρων με αφετηρία τον Πλατανότοπο του Μαϊστρου και τερματισμό το Νομαρχείο, και τέλος, αγώνα για παιδιά και ΑμεΑ 800 μέτρων με αφετηρία το κτίριο της Π.Ε. Έβρου και τερματισμό το Νομαρχείο


Μάλιστα είναι ήδη έτοιμο το εντυπωσιακό συλλεκτικό μετάλλιο του αγώνα, ένα εντυπωσιακό, πρωτότυπο, ανάγλυφο, με τη ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ.

Ένα κομψοτέχνημα που θα πάρουν όσοι τρέξουν και τερματίσουν στον ημιμαραθωνιο αγώνα, αλλά και στο λαϊκό και στον παιδικό και τον αγώνα των ΑμεΑ.

Σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσαν οι διοργανωτές και συμμετέχοντες, τόνισαν, πως σημασία δεν έχει η νίκη, αλλά η ίδια η συμμετοχή.