fbpx
26.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Οι θέσεις του Υποψήφιου Δημάρχου Παύλου Μιχαηλίδη, για τον ετήσιο απολογισμό της δημοτικής αρχής

- Χορηγούμενη-

Αντί μιας κοινής ουσιαστικής παρουσίασης στο Δημοτικό Θέατρο ενώπιον όλων των δημοτών, ο κ. Λαμπάκης πρωτοτυπεί και πάλι, διοργανώνοντας τον απολογισμό του σε ειδική συνεδρίαση τη Δευτέρα 21/01/2019 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

Η δημοτική παράταξη της «ΑΝΑΣΑ», ακολουθώντας την μέχρι τώρα υπεύθυνη και ουσιαστική της στάση ενημερώνει όπως συνηθίζει κάθε έτος, δημόσια τους πολίτες για τα εξής:

Αποτελεί κοινή διαπίστωση πως δεν υπήρξε ως σήμερα καμιά προσπάθεια συναίνεσης και συνεννόησης για τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου, με ευθύνη του ίδιου του δημάρχου.
Η δημοτική αρχή στην οκταετή της θητεία δεν κατάφερε δυστυχώς, να ανταποκριθεί ως όφειλε, απέναντι στα οξυμένα προβλήματα της καθημερινότητας που ταλαιπωρούν τους πολίτες και των τριών δημοτικών ενοτήτων του Δήμου της Αλεξανδρούπολης. Κακό οδικό δίκτυο, έλλειψη πεζοδρομίων και κατάληψη των υπαρχόντων, λάθος διαχείριση στο θέμα με τα αδέσποτα, πάρκα -παιδικές χαρές -αθλητικές εγκαταστάσεις σε κακή κατάσταση, οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη, έλλειψη δημοτικού χώρου στάθμευσης, λανθασμένες αποφάσεις σε μια σειρά από ζητήματα, απευθείας αναθέσεις σε επιχειρήσεις εκτός νομού, είναι μερικοί από τους τομείς στους οποίους απέτυχε η δημοτική αρχή!

Το ίδιο και σε μια σειρά από δεκάδες υποσχέσεις, με σημαντικότερες τις εξής:
Από το 2012 εξαγγέλεται από πλευράς του δημάρχου, η ολοκλήρωση της ένταξης στο σχέδιο πόλης, των περιοχών της Ν. Χηλής και του “Φυτωρίου”.

Στον αέρα και οι υποσχέσεις του από το 2015, για μεταφορά και κατασκευή νέου σταθμού των ΚΤΕΛ και μάλιστα μέσα σε διάστημα ενός έτους!

Μηδενικές θέσεις εργασίας παρά τις υποσχέσεις για δημιουργία επενδύσεων, στο ίδιο ακριβώς χρονικό διάστημα και λίγους μήνες πριν από τις εκλογές του 2014 και τώρα του 2019. Συγκεκριμένα τον Σεπτέμβρη του 2013, ο κ.Λαμπάκης είχε εξαγγείλει την δημιουργία μονάδας μεταποίησης βιομάζας 660.000 τόνων άχυρου και σπόρων κάνναβης, γερμανικών συμφερόντων. Για εκείνη την επένδυση είχε υποσχεθεί 660 θέσεις εργασίας και 1500 θέσεις από βοηθητικές επιχειρήσεις. Το ίδιο ακριβώς συνέβει και τον Σεπτέμβρη του 2018, με νέα εξαγγελία για Ολλανδούς επενδυτές, αυτή την φορά για μεγάλες θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις στην παραλία της Μαΐστρου.

Συνεχείς εξαγγελίες χωρίς κανένα αποτέλεσμα για την αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών στην Τραϊανούπολη.

Διφορούμενες εξαγγελίες επίσης χωρίς αποτέλεσμα για το γήπεδο «Φώτης Κοσμάς».
Υποσχέσεις για την δημιουργία Οργανισμού επενδυτών, Διαμετακομιστικού κέντρου και πεντάστερου ξενοδοχείου δίπλα στο “Δελφίνι” σε έκταση 11 στρεμμάτων.

Αθέτηση της υπόσχεσης για την μείωση των δημοτικών τελών, μετά την υπέρογκη αύξηση του 18,50% το 2017.
Αθέτηση των επί σειρά ετών υποσχέσεων για το “σπίτι” της Ενόργανης Γυμναστικής κλπ κλπ.

Στις παραλείψεις της δημοτικής αρχής είναι και το γεγονός πως δεν εκμεταλλευτήκαμε για ακόμη μια χρονιά κανένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την πολυπόθητη ανακαίνιση του δημοτικού μας θεάτρου.

Σοβαρή παράλειψη η διεκδίκηση της οριστικής παραχώρησης του παραλιακού μας μετώπου (κάτω από τον Φάρο) από τον Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α.) και το ΤΑΙΠΕΔ.

Μεγάλη παράλειψη και η απροθυμία να προχωρήσει η πολεοδόμηση της περιοχής των αποθηκών της ΚΥΔΕΠ, με αποτέλεσμα να μένει αναξιοποίητη ολόκληρη η περιοχή.

Παραλείψεις σοβαρές και στον τομέα της καθαρότητας, με αποτέλεσμα τις κινητοποιήσεις από πλευράς των εργαζομένων.

Παράλειψη και η απουσία στόχευσης για την δημιουργία ενός μεγάλου δημοτικού χώρου στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.

Παραλείψεις παρατηρούνται σε ότι αφορά της σύνταξη μελετών για την δημιουργία νέων σχολικών μονάδων της προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μια και υπάρχει χαρακτηρισμένος χώρος στην περιοχή του πρώην στρατοπέδου του «Παρμενίωνα» και εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις από πλευράς του ΕΣΠΑ.

Σημαντική παράλειψη η απουσία ενεργειών για την τροποποίηση της γραμμής του αιγιαλού και την νομιμοποίηση του τοιχείου στην «στροφή του Εγνατία».

Παράλειψη και η απουσία διαλόγου με την στρατιωτική ηγεσία της περιοχής μας, για την μεταφορά του πεδίου βολής από την θέση «Αετός».
Σημαντική ατολμία υπάρχει και σε ότι αφορά στο θέμα της οριστικής χωροθέτησης για την δημιουργία μιας σύγχρονης Μαρίνας Τουριστικών σκαφών.

Τέλος παραλείψεις εντοπίζονται σε έργα υποδομής και σε όλους τους οικισμούς, χωρίς να παρατηρείται καμία προσπάθεια ανάδειξης έστω κάποιων από τα μνημεία μας, ενδεικτικά αναφέρουμε αυτά της Τραιανούπολης (“Χάνα”, λουτρώνες), της Μάκρης (“Χάνα”, Σπηλιά του Κύκλωπα κλπ), του Άβαντα αλλά και της δημοτικής ενότητας των Φερών. Καμία πρωτοβουλία για την αποκατάσταση των μεταλλείων της Κίρκης, την ανάδειξη και αξιοποίηση των χώρου αναψυχής (Προφήτης Ήλίας).

Στις λάθος αποφάσεις ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής:
Την κατάργηση της μοναδικής υφιστάμενης Διεύθυνσης του Δήμου με έδρα την πόλη των Φερών και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Τοπικής Ανάπτυξης και αντ’ αυτής η δημιουργία ενός υποβαθμισμένου Γραφείου Πρωτογενούς Τομέα.
Το κλείσιμο της οδού Κύπρου, του κύριου οδικού άξονα που οδηγεί
στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του κόσμου και των φορέων, μεταξύ των οποίων και του Οργανισμού Λιμένα.
Η τοποθέτηση του μοντέρνου κόκκινου γλυπτού δίπλα στο Ηρώον της πόλης, επίσης παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του κόσμου και των φορέων, μεταξύ των οποίων και του «Ελληνομουσείου της Αίνου».

Μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται σε μια σειρά σοβαρών ζητημάτων:
Στη δημιουργία του μεγάλου αναπτυξιακού έργου για τον πρωτογενή μας τομέα, που δεν είναι άλλο από το Σφαγείο των Φερών.
Στην ολοκλήρωση της μελέτης για το Νέο κλειστό της Αλεξανδρούπολης και παρά την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέσω της Περιφέρειας, από το 2016.
Σε ενεργειακά θέματα.
Στην κατασκευή του Νέου Λυκείου των Φερών.
Και τέλος στην αξιοποίηση του χώρου στο παλιό κολυμβητηρίο της Αλεξ/πολης.

Για τα έργα τα οποία είτε είναι σε εξέλιξη, είτε πρόκειται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, έχουμε να σχολιάσουμε τα εξής:
Η κατασκευή του Γυμνασίου και του Λυκείου στην περιοχή του ΚΕΓΕ στην Αλεξανδρούπολη, είναι έργο του οποίου οι μελέτες υλοποιήθηκαν επί δημαρχίας του κ.Αλεξανδρή.
Από τα έργα των 8.500.000 € της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), μόνο η ανάπλαση των αποθηκών του ΟΣΕ στο λιμάνι, αποτελεί σημαντική παρέμβαση προς όφελος της πόλης.
Η ανακατασκευή του χώρου στάθμευσης παραπλεύρως του γηπέδου «Φώτης Κοσμάς», μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει με την νέα του διάταξη, το ίδιο και το στένεμα της παραλιακής οδού Βασιλέως Αλεξάνδρου σε όλο το μήκος της κατά 3 μ. με σκοπό την δημιουργία ποδηλατοδρόμου και της κατάργηση εκατοντάδων θέσεων στάθμευσης. Ο απλοϊκός εξωραϊσμός του παραλιακού μετώπου από την «ΑΡΓΩ» μέχρι το «Εγνατία», αποτελεί συνέχεια ενός ημιτελούς έργου από το 2014 και φυσικά είναι ενδεικτικό της όλης προχειρότητας το γεγονός πως εξαιρείται της αναπλάσεως, το τμήμα ακριβώς στην στροφή, το οποίο είναι το πλέον παραμελημένο και συνάμα από τα πλέον τουριστικά σημεία της πόλης.

Σε ότι αφορά τέλος την ανάπλαση που θα επιχειρηθεί στο ήμισυ της έκτασης της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένος (περιοχή κάτω από τον Φάρο), η κατασκευή για παράδειγμα ανοιχτών γηπέδων δεν εξυπηρετεί το όραμα για ένα σύγχρονο παραλιακό μέτωπο, όπως αυτό αρμόζει στην Αλεξανδρούπολη.

Σε ότι αφορά την έναρξη της κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.), οφείλουμε να σχολιάσουμε και παρά τα όσα ισχυρίζεται και προβάλει ο κ.Λαμπάκης, πως δεν είναι έργο του Δήμου Αλεξανδρούπολης αλλά της ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΕ, η οποία συνέταξε και την μελέτη δημοπράτησης.

Η χρηματοδότηση του έργου έγινε μέσω ΕΣΠΑ, αλλά κανείς μέχρι στιγμής δεν ξεκαθαρίζει το ποιος θα επιβαρυνθεί στο μέλλον το κόστος λειτουργίας της μονάδος (δαπάνη προαίρεσης).

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη μια φορά ζητήσαμε ως δημοτική παράταξη, όπως αυτό προβλέπεται από τον νόμο, να δωθούν διατακτικές σε απόρους του δήμου μας ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Οι συνεχείς μας επισκέψεις και η επαφή που είχαμε με συλλόγους, φορείς, αλλά και τους κατοίκους όλων των δημοτικών ενοτήτων του δήμου μας, ανέδειξαν σειρά προβλημάτων που παραμένουν σε εκκρεμότητα από την παρούσα δημοτική αρχή.
Παντού γίναμε μάρτυρες της ίδιας εικόνας, η οποία συνοδεύει πολλά από τα ρεπορτάζ των τοπικών μέσων ενημέρωσης αλλά και τις ίδιες τις καταγγελίες των δημοτών.

Παρά τις προσπάθειες εντυπωσιασμού του κ.Λαμπάκη, δυστυχώς οι συγκρίσεις με άλλους παρεμφερείς δήμους της Ελλάδος είναι αναπόφευκτες, γεγονός που μας αναγκάζει να έχουμε υψηλές απαιτήσεις ως η αυριανή διοίκηση του Δήμου και φυσικά να διεκδικούμε σημαντικά έργα που θα φέρουν θέσεις εργασίας στην περιοχή αλλά και την πολυπόθητη βιώσιμη ανάπτυξή της.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Υποψήφιος δήμαρχος –
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Σήψη και σηπτικό shock

Το αμυντικό σύστημα του ανθρώπου περιλαμβάνει πολλούς μηχανισμούς άμυνας και αποτελεσματικής προστασίας έναντι των παθογόνων μικροοργανισμών  που επιχειρούν να εισβάλλουν στο σώμα. Το δέρμα που...