Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου, 2025
17.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΟι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ διαμαρτύρονται για δεσμεύσεις λογαριασμών

Οι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ διαμαρτύρονται για δεσμεύσεις λογαριασμών

Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έστειλαν οι κτηνοτροφικές οργανώσεις της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, καταγγέλλοντας την δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους καταβάλλονται οι προκαταβολές ενισχύσεων που αφορούν το πρόγραμμα της βιολογικής κτηνοτροφίας – γεωργίας καθώς και την εξισωτική αποζημίωση.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ,

Συνάδελφοί μας κτηνοτρόφοι, μας κατήγγειλαν τη δέσμευση προκαταβολής ενισχύσεων που προέρχονται από το ΠΑΑ και αφορούν το πρόγραμμα της βιολογικής κτηνοτροφίας, βιολογικής γεωργίας και την ενίσχυση ορεινών και μειονεκτικών περιοχών(εξισωτική αποζημίωση). Η καταγγελία τους αφορά την τράπεζα Πειραιώς, αλλά είναι πιθανό η ίδια τακτική να αφορά και άλλες τράπεζες.

Το όριο αλλά και ο τρόπος που διαμορφώνεται το ακατάσχετο των ενισχύσεων του πρώτου αλλά και του δεύτερου πυλώνα, προβλέπονται από τον Ν.4314/2014 και συμπληρώθηκε με το Ν.4587/2018

Κτηνοτρόφοι της βιολογικής κτηνοτροφίας και βιολογικής γεωργίας, ενισχύονται λόγω του υψηλότερου κόστους παραγωγής αλλά και της μειωμένης παραγωγής που έχουν σε σχέση με τη συμβατική κτηνοτροφία και γεωργία.

Όσοι είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών (εξισωτική αποζημίωση) αντισταθμίζουν με αυτή τη μειωμένη παραγωγή στις περιοχές αυτές, λόγω των δύσκολών καιρικών συνθηκών, της έλλειψης υποδομών, αλλά και του άγονου εδάφους. Ενισχύονται όμως και για να αποτραπεί, η εγκατάλειψη των ευαίσθητων αυτών περιοχών.

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του ΥΠΑΑΤ, προς τα τραπεζικά ιδρύματα, που ερμηνεύουν αυθαίρετα την ουσία και το πνεύμα του νόμου, αλλά και προς κάθε αρμόδιο φορέα, για την αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των συναδέλφων μας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Δεν υπάρχει λόγος οικονομικού στραγγαλισμού των ανθρώπων που παράγουν και προσφέρουν, ο καθένας με τις δυνατότητές του, στην οικονομία της πατρίδας μας.

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Α.Μ.Θ.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ.Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ.ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΞΑΝΘΗΣ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ. ΙΑΣΜΟΥ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΡΑΚΩΝ ΑΜΝΟΣ
ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

ΕΦΕΕΠ Έβρου: Ανακήρυξη εκλεγμένων σε Σουφλί και Σαμοθράκη – Κανονικά οι εκλογές για τις υπόλοιπες ΔΗΜΤΟ

Η ΕΦΕΕΠ Έβρου ανακοίνωσε τα αποτελέσματα ανακήρυξης εκλεγμένων για την Εκλογική Περιφέρεια Έβρου, όσον...

Συλλήψεις τεσσάρων διακινητών σε Ροδόπη και Ξάνθη – Μετέφεραν συνολικά 17 μη νόμιμους μετανάστες

Τέσσερις αλλοδαποί διακινητές συνελήφθησαν χθες το πρωί (19-11-2025) σε περιοχές της Ροδόπης και της...

Η καρδιά των Χριστουγέννων θα χτυπάει και φέτος στην Αλεξανδρούπολη στο “The Christmas Lighthouse” (κάτω από το Φάρο) !!!

Η καρδιά των Χριστουγέννων θα χτυπάει και φέτος στην Αλεξανδρούπολη με προορισμό  “The Christmas...

Διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες από την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Στις 20 Νοεμβρίου 2025, η Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, παρουσία του Μητροπολίτη...

Παρόμοια