Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου, 2026
8.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΟι Αγροτικοί Σύλλογοι Βόρειου Έβρου στηρίζουν τη μηχανοκίνητη πορεία προς το αεροδρόμιο...

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Βόρειου Έβρου στηρίζουν τη μηχανοκίνητη πορεία προς το αεροδρόμιο – Αντιδράσεις για πρόθεση απαγόρευσης

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Βόρειου Έβρου δηλώνουν τη στήριξή τους στη μηχανοκίνητη πορεία που έχει εξαγγείλει ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, η οποία είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, στις 20:00, με αφετηρία τα ΚΤΕΛ Φερών και κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης.

Η κινητοποίηση γίνεται με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην περιοχή, με τους αγρότες να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τη συνεχιζόμενη —όπως τονίζουν— καθυστέρηση στην καταβολή της βασικής ενίσχυσης, τις εκκρεμότητες των βιολογικών και άλλων δράσεων, καθώς και τα λάθη του συστήματος Monitoring, που έχουν αφήσει χιλιάδες παραγωγούς εκτός ενισχύσεων.

Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ακόμη τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα, την ανεπαρκή διαχείριση της ευλογιάς, την καθυστέρηση αποζημιώσεων για ζώα και ζωοτροφές, αλλά και την ανεκπλήρωτη διακρατική συμφωνία Ελλάδας–Βουλγαρίας που θα εξασφάλιζε την άρδευση του νομού.

Οι αγρότες δηλώνουν πως «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο» και ότι θα παραμείνουν «ενωμένοι στον δρόμο του αγώνα, μέχρι ο πρωτογενής τομέας να γίνει πρωταγωνιστής στην αλυσίδα παραγωγής».

Ωστόσο, αντιδράσεις προκαλεί η πληροφορία περί πρόθεσης απαγόρευσης της πορείας προς το αεροδρόμιο, την οποία καταγγέλλει με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης.

Η ανακοίνωση συνοδεύεται από βίντεο που υπενθυμίζει τη συμβολή των αγροτών στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στον Έβρο, με το σχόλιο:

«Τότε ήμασταν αρεστοί! Τώρα που θέλουμε να προσέλθουμε με τα τρακτέρ απέναντι από το αεροδρόμιο για να διαμαρτυρηθούμε, θα εμποδιστούμε και δεν θα επιτραπεί η αναχώρηση των τρακτέρ από τους χώρους συγκέντρωσης!»

Ο Σύλλογος σημειώνει πως «την απάντηση στην απαγόρευση θα τη δώσει ο αγροτικός κόσμος».

Η κινητοποίηση και οι αντιδράσεις των αγροτών αναμένονται να κορυφωθούν ενόψει της παρουσίας του Πρωθυπουργού στην περιοχή.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Τσικνοπέμπτη με DJ Party στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης – Δύο δρόμοι, ένα μεγάλο γλέντι

Με μουσική, ρυθμό και αποκριάτικο κλίμα θα γιορταστεί η Τσικνοπέμπτη στην Αλεξανδρούπολη την Πέμπτη...

Παρουσιάστηκε στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης βιβλίο για τις παροιμίες των Πομάκων της Θράκης

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δρ Λαογραφίας Νικολάου Θ. Κόκκα με τίτλο «Dǽdavasa...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Σαπών – Αλεξανδρούπολης λόγω διέλευσης βαρέων οχημάτων

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Σαπών – Αλεξανδρούπολης,...

Πτωτική η στάθμη του Έβρου σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο – Σε επιφυλακή ο δήμος Σουφλίου

Πτωτική για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα καταγράφεται η στάθμη του ποταμού Έβρου στους δήμους Ορεστιάδας...

Παρόμοια

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ισχυρές βροχές και άνεμοι σε ΑΜΘ – Προσοχή σε ιρλανδικές διαβάσεις

Σύμφωνα με το, με αριθμό 5/2026, Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ,  δύο διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές προβλέπεται να επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας. Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολύ ενισχυμένοι άνεμοι προβλέπονται από τις νωρίς το βράδυ απόψε...