fbpx
25 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2020

Οι αδειοδοτήσεις της Eldorado σε Σκουριές και Θράκη… αιτία κόντρας Φάμελλου – Μητσοτάκη

- Χορηγούμενη-

Επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος.

«Αναρωτιέμαι με ποιους κανόνες ο κ. Μητσοτάκης θα ήθελε να προτείνει να αναπτυχθεί η Ελλάδα το επόμενο διάστημα, με τους ευρωπαϊκούς κανόνες που εφαρμόζονται στη χώρα μας και ελέγχονται και από τους θεσμούς, ή κάποιους δικούς του κανόνες, που ουσιαστικά είναι κανένας κανόνας και τακτοποίηση μόνο των ημετέρων», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», σχολιάζοντας τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στο Bloomberg και την τοποθέτησή του στο θέμα των επενδύσεων σε Σκουριές και Ελληνικό.

Σε ό,τι αφορά τις Σκουριές και τη δήλωση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εφόσον γίνει πρωθυπουργός οι άδειες στην καναδική εταιρεία θα εκδοθούν μέσα στον πρώτο μήνα από την αλλαγή κυβέρνησης, ο κ. Φάμελλος σχολίασε: «Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς τι εννοεί ότι θα δώσει τις άδειες για τις Σκουριές. Αν εννοεί ότι θα δώσει τις άδειες για την πρόσφατη απόρριψη των ερευνητικών εργασιών ως προς την περιβαλλοντική αδειοδότηση από την αποκεντρωμένη διοίκηση για τη Θράκη -αυτό έγινε τις τελευταίες εβδομάδες- νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να το πει στα δημοτικά συμβούλια της Αλεξανδρούπολης, των Σαπών, στο περιφερειακό συμβούλιο της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, που ψήφισαν κατά αυτής της επένδυσης και εργασίας, δεν αφορά την κυβέρνηση».

- Χορηγούμενη-

«Δεν έχω ακούσει τον κ. Μητσοτάκη», συνέχισε ο αν. υπ. Περιβάλλοντος, «να τοποθετείται ούτε στο γιατί η εταιρεία δεν πληρώνει τα περιβαλλοντικά πρόστιμα και έχει κάνει προσφυγή στο δικαστήριο κατά της καταβολής των περιβαλλοντικών προστίμων, που αφορούν την υγεία των παιδιών και των εργαζομένων στην περιοχή της Χαλκιδικής -τα επέβαλε αυτή η κυβέρνηση σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες- και επίσης δεν τον έχω ακούσει να πει τίποτα και για την καθετοποίηση αυτής της επένδυσης, που υποχρεούται να κάνει η εταιρεία και διεκδικούμε τόσα χρόνια, διότι θέλουμε να δούμε πώς θα ολοκληρώσει την υποχρέωσή της έναντι του ελληνικού δημοσίου και αυτό δεν έχει ακόμη κατατεθεί».

«Γιατί δεν ζητά αλήθεια, με βάση τα ελληνικά συμφέροντα, να ολοκληρωθούν οι μελέτες και οι καθετοποίηση των επενδύσεων, κάτι το οποίο είναι κεντρικό ζήτημα για την Ελλάδα;», αναρωτήθηκε.

Σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό ο κ. Φάμελλος παρατήρησε: «Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να τοποθετηθεί για τις επενδύσεις αποδεικνύοντας ότι δεν έχει γνώση του θέματος των επενδύσεων. Μου κάνει φοβερή εντύπωση ότι τοποθετήθηκε για το Ελληνικό, ενώ αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αίτημα στο ΥΠΕΝ για έγκριση κάποιας μελέτης. Για ποια χρονοτριβή και ποια εμπόδια μιλά ο κ. Μητσοτάκης; Είναι φανερό ότι είτε οι σύμβουλοί του τον έχουν πληροφορήσει λάθος ή ότι η ΝΔ δεν έχει καν γνώση των μεγάλων επενδύσεων, δηλαδή ακριβώς το αντίθετο με αυτό που επεδίωξε να δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης».

Εξέφρασε, δε, την απορία, «αν ήταν τόσο εμβληματική η επένδυση γιατί ψήφισαν έναν τόσο προβληματικό νόμο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 2012 και υπέγραψαν και μία σύμβαση το 2014 για το Ελληνικό, που πέρα από την ελλιπή διεκδίκηση συμφερόντων του δημοσίου είχε πολλά προβλήματα υλοποίησης».

«Δεν έχει κανένα πρόβλημα η επένδυση και επιπλέον έχουν προχωρήσει όλες οι μετεγκαταστάσεις φορέων που βρίσκονται εκεί, βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για το καζίνο που είναι μέρος της επένδυσης και προφανώς παρακολουθούμε την εκπόνηση των μελετών από την πλευρά του επενδυτή και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην έγκρισή τους. Άρα άγνοια επιδεικνύει για το Ελληνικό ο κ. Μητσοτάκης και είναι τραγικό αυτό για έναν άνθρωπο, που δηλώνει υπέρ των επενδύσεων».

- Χορηγούμενη-

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

- Χορηγούμενη -