Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου, 2025
15.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΟΧΙ στην αποδόμηση, ΟΧΙ στο γκρέμισμα!

ΟΧΙ στην αποδόμηση, ΟΧΙ στο γκρέμισμα!

«Τον γενναιότατον αθλητήν, τον δυσί στέμμασι καταστεμμένον… ιερωσύνης και αθλήσεως» τον ιερομάρτυρα άγιο Χαράλαμπο τίμησε ο ευσεβής και φιλόχριστος λαός της ακριτικής επαρχίας μας, στο Μετόχι της Ιεράς Μονής των Ιβήρων, στην Κορνοφωλιά – Σουφλίου, όπου ως πολύτιμος θησαυρός φυλάσσεται τεμάχιο ιερού λειψάνου εκ του ποδός του αγίου Χαραλάμπους, και στο φερώνυμο ιστορικό Παρεκκλήσιο της πόλης του Διδυμοτείχου, όπου και εκεί εκτίθεται σε προσκύνηση τεμάχιο λειψάνου εκ της χειρός του αγίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της μνήμης του αγίου λειτούργησε στο Μετόχι της Μονής των Ιβήρων στην Κορνοφωλιά, όπου παρέστησαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός, ο Διοικητής της XVI Μ/Κ Mεραρχίας Στρατηγός Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σουφλίου Χαράλαμπος Βομβέλης και πλήθος προσκυνητών. Αφ’ εσπέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού και ευλόγησε τους άρτους στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο του Διδυμοτείχου.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους πιστούς, με αφορμή το μαρτύριο του Αγίου Χαραλάμπους, σημείωσε ότι «οι διωγμοί κατά του Χριστού και της Εκκλησίας Του δεν έχουν σταματήσει. Ο σύγχρονος διωγμός όμως σήμερα έχει ύπουλο χαρακτήρα γιατί δηλητηριάζει και δοκιμάζει τις συνειδήσεις, το ήθος και την πίστη των χριστιανών παρασύροντας αυτούς στην αποστασία και την αδιαφορία για τα θέματα της ψυχής» και συμπλήρωσε «εδώ οι ακρίτες με τη Χάρη του Θεού και την μεσιτεία των αγίων δίνουν τη δική τους μάχη ενάντια στην αποδόμηση και το γκρέμισμα των αξιών της ζωής που επιχειρείται σήμερα».

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Η “Αποθήκη 2” στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης περνά στην “Πολυχώρος Ψυχαγωγίας Α.Ε.” – Ενοίκιο 4.730 ευρώ το μήνα

Η ιστορική «Αποθήκη 2» του λιμανιού Αλεξανδρούπολης αποκτά νέο “ένοικο”. Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ...

Με άρωμα Θράκης τα Blind Auditions του The Voice – Πέρασαν στην επόμενη φάση δύο νεαρές συμμετέχουσες από Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη

Με έντονο θρακιώτικο «άρωμα» κύλησε το αποψινό επεισόδιο των Blind Auditions της δημοφιλούς μουσικής...

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο 14χρονου στην Ξάνθη

Συνελήφθη ένας ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για έκθεση Την 12-10-2025 το...

Σταμάτης Γονίδης live στην Αλεξανδρούπολη – Μία βραδιά που θα γράψει ιστορία στη «Νεράιδα»

Ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής Σταμάτης Γονίδης έρχεται στην Αλεξανδρούπολη για μια μοναδική εμφάνιση στη...

Παρόμοια