Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
28.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΟΑΕΔ: Πώς μπορείτε να κάνετε διακοπές με τα παιδιά σας δωρεάν

ΟΑΕΔ: Πώς μπορείτε να κάνετε διακοπές με τα παιδιά σας δωρεάν

Τη δυνατότητα σε περίπου 70.000 παιδιά, από 5,5 έως 16 ετών, χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων να πραγματοποιήσουν μέσω Επιταγών Διαμονής (voucher) διακοπές 15 ημερών σε κατασκηνώσεις, θα δώσει το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, το οποίο θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ.

Την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων θα καθορίσει η επικείμενη δημόσια πρόσκληση από τον ΟΑΕΔ (αναμένεται να δημοσιοποιηθεί μέχρι τις 5 Απριλίου).

Μέσω του προγράμματος θα επιδοτηθούν οι δικαιούχοι γονείς με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής. Εάν ήταν άνεργοι πέρυσι, πρέπει να είχαν τουλάχιστον δύο μήνες τακτικής επιδότησης.

Εισοδηματικό κριτήριο

Επίσης, το δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα, όπως αυτό εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα του φορολογικού έτους 2017, δεν δύναται να υπερβαίνει τα 28.000 ευρώ. Τα ωφελούμενα τέκνα πρέπει να είχαν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2003 έως και τις 14 Ιουνίου 2013.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 10 Σεπτεμβρίου για όσα έχουν ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω. Η διάρκεια διαμονής ορίζεται έως 15 συνεχόμενες ημέρες κατ’ ανώτατο όριο.

Με την «Επιταγή Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις» οι γονείς θα επιδοτηθούν για το ημερήσιο τροφείο των παιδιών. Το ημερήσιο τροφείο ανέρχεται: α) στα 30 ευρώ ημερησίως για όλα τα παιδιά και β) στα 52 ευρώ ημερησίως για τα παιδιά με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Ροδόπης

«Ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο των προσπαθειών μας. Αυτό είναι και το όραμά μας...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Τούρκος TikToker πλήρωσε €22,5 σε ελληνική ταβέρνα και εξόργισε τους συμπατριώτες του – «Μη δίνουμε λεφτά στους Έλληνες» του έγραψαν

Ορυμαγδό σχολίων προκάλεσε βίντεο στο TikTok από γεύμα που έφαγε σε ελληνική ταβέρνα ο...

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο στην πρώτη δεκάδα με τα μεγαλύτερα ποσοστά μετακίνησης πληθυσμού σε ολόκληρη την Ελλάδα

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο. Τρεις ακριτικές περιοχές της ΠΕ Έβρου που σ' ότι αφορά στο...

Παρόμοια